slavko.v napisał(a):Przez Czechy jechałeś przez Olomouc, czy przez Svitavy? a potem z autostrada z Brna na Bratislavę, czy z Brna na Rajhrad-Zidlochovice-Velke Nemcice-Hustopece- Tvrdonice-Lanzhut-Kuty i wjazd na Słowacji na autostradę?
Jadę w sobotę 14.07 oczywiście przez Boboszów-Svitavy-Brno-Rajhrad-Kuty, ale jak zwykle zastanawiam się nad jazdą autostradą przez Mohelnice-Olomouc-Brno-Breclav... może będzię szybciej... Czy ktoś się orientuje jaka jest sytuacja z remontami i korkami od Mohelnice-Olomouc-Brno- kierunek Bratislava itd.?
Jechałem przez Olomounc i z Brna austostradą na Bratysławę, remonty były, chyba 3, może 4, ale tam chyba koszenie trawy też było, w jednym miejscu się przyblokowało na 5 min bo jakiś szeryf zablokował lewy pas, ale ogólnie nie było z tym problemu.
Jeszcze jedna rzecz, na Węgrzech są już żniwa, więc na jednopasmowej 86 i dalej zwracajcie uwagę na traktory, jeżdżą raczej tymi wielkimi bydlakami, także z 40km/h jadą.
Tak sobie teraz uświadomiłem, że gdyby nie nocleg w Karlovacu to w Splicie byłbym po 13 godzinach, a odliczając postoje na malucha, nawet po 12,5 godzinie, co jest czasem bardzo dobrym. Prędkości na autostradzie miałem ustawione 135km/h w Czechach, Słowacji, Węgry, w Chorwacji 137km/h.
Najlepszy czas do tej pory przy wyjeździe w sobotę rano o 6 do Podstrany, dotarłem na miejsce ok. 20 jadąc przez AU-SLO i wtedy nie miałem korków na granicy SLO-HR - maks 20-30min i w Lucko płynnie, a jazda na noc z piątku na sobotę przez AU-SLO to był armagedon, start z Wrocławia o 19, drzemka w Austrii, objazd MLP, na granicy było nawet luźno, ale Lućko to z 2-3 godziny warowania i Pakostane byłem o 13, a w Austrii prędkość przelotowa 80km/h zderzak w zderzak tak duży był ruch, na stacjach benzynowych, w okolicy 2 w nocy nie było gdzie zaparkować, wszystko zastawione "dżemaczami".
pozdr