mario mario napisał(a):papse i Raphael Po analizie GM i swojej pamięci przychylam sie i ja do takich wniosków. Jednak jak dokończą kiedyś D3 (zakładam, że w śladzie obecnej 11-tki) to zapewne w obecnym standardzie, czyli jedna jezdnia po jednym pasie w każdym kierunku, czyli d.. nie urywa.
RKStefan napisał(a):Czy d.. urywa czy nie, z każdym oddanym odcinkiem D3 komfort jazdy wzrasta i trzymam kciuki za braci Słowaków żeby skończyli jak najszybciej.
js305 napisał(a):Kolejna wyprawa do CRO, tym razem Baska Voda i wariant trasy taki jak poprzednio bo się sprawdził i wiem już gdzie się zatrzymać na jedzenie .
Wyjazd w sobotę, poniżej I etap bo dalej to już wiadomo
https://goo.gl/maps/KcVNY8evuEE2
Jak ktoś ma uwagi lub pytania to zapraszam do komentowania. Kraje tranzytowe już bez zmian bo winiety i nocleg zapłacone.
mario mario napisał(a):RKStefan napisał(a):Czy d.. urywa czy nie, z każdym oddanym odcinkiem D3 komfort jazdy wzrasta i trzymam kciuki za braci Słowaków żeby skończyli jak najszybciej.
Oczywiście niech budują. Tez trzymam za nich kciuki. Zawsze to coś lepiej. Natomiast standard drogi po jednym pasie ruchu w każdym kierunku jest słaby, czy to w Polsce czy w Słowacji czy gdziekolwiek. Wystarczy jakiś TIR albo inny maruder, które będzie jechał 70-90 km/h i ju zatrzyma cały ruch. Co mi z takiej autostrady/ekspresówki... Ale oczywiście taka lepsza niż obecna droga 11.
Pisałem, że droga D3 jest jednojezdniowa ale chyba pocżatek (na wysokosci Skalite) ma dwie jezdnie. Nie jestem pewien bo GM pokazuje jedną jezdnie, w pamięci także mam jedną jezdnie, ale widziąłem filmik na YT tego odcinka do tunelu włącznie i tam były dwie jezdnie po dwa pasy.
Trajgul napisał(a):Jestem po dziewiczym przejeździe przez Zwardoń aż do Letenye. Enigmatycznie stwierdze, że jazda przez Węgry w ogóle mi się nie podobała.
Trajgul napisał(a):Droga od Rajki w kierunku Gyor znosna ale spory ruch i z tego co widziałem była zawalona stacja paliw, by móc na nią wjechać. M86 do Szombathely pusta i ladna ale za to ani jednego parkingu czy CPNu (pampersy proponuję ubrać). Skrót do Lenti i dalej do M70, wymieniana nakładka jezdni oraz średni stan drogi. M70 w kierunku Letenye - myślisz, że w końcu przyspieszysz ale czekają na ciebie 2 wahadła.
Nie piszę tego złosliwie ale rok temu Austria (od wjazdu na autostradę) i Słowenia (bez objazdu) przebiegła bez najmniejszego utrudnienia, tyle że wtedy była to noc, a teraz wczesny poranek.
P.S. Czytałem, że duże korki były na wjezdzie do Macelj, więc pewnie wybór i tak był dobry.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi