Gofer83 napisał(a):Mnie trochę przeraża odcinek od Szombatelhy do Letenye. W nocy i w polu łatwo o zwierzęta leśne :/
Marsallah napisał(a):To mój pierwszy post w tym wątku. Dotąd jeździłem PL-SK-AT-SLO-HR, natomiast na ten rok planuję wyłom i jazdę z Austrii (ta jest obowiązkowa, bo nocuję w Wiedniu) w kierunku Węgier. Stąd parę pytań po pierwszej analizie trasy.
1. Czy możecie potwierdzić, że jadąc od granicy AT/HU (Koszeg) drogą 87 przez Szombathely i dalej 86 w kierunku Lenti dalej lokalnymi do przejścia (starego, nie autostradowego) Letenye/Gorican nie potrzebuję węgierskiej winiety?
Marsallah napisał(a):2. Czy warto zamiast tego ściąć (jadąc dalej 86) w kierunku słoweńskiego trójkąta i granicę chorwacką przejechać w Mursko Sredisce zamiast w Letenye i czy ta droga na Węgrzech jest płatna?
Marsallah napisał(a):3. Jakie macie doświadczenia z podróży chorwacką autostradą na odcinku Gorican - Zagrzeb (w Chorwacji zamierzam jechać autostradą)?
Pamposz napisał(a):Witam wszystkich.
Właśnie chciałem zapytać o ten odcinek (od Szombatelhy do Letenye) czy ta droga jest dwu jezdniowa czy jedno jezdniowa , występuje sygnalizacja świetlna?...
Zawsze do Chorwacji jeździłem przez cz-a-slo ale wszyscy chwalą trasę przez Słowację i Węgry wiec w tym roku spróbuje tędy. Chcę jechać jak najwięcej autostradami i drogami szybkimi więc tylko ten odcinek jest podejrzany. Nadkładając jakieś 130 km na Budapeszt można cały czas sunąć autostradą stąd moje pytanie. Wzeszłym roku dałem się namówić na objazd autostrady w Słowenii i z trasy widokowej zapamiętałem debili na polskich tablicach wyprzedzających na zakrętach w nocy na górskiej drodze walących światłami drogowymi samochodom z naprzeciwka więc w tym roku dziękuje jak da się autostradą lub ekspresówka to tedy.
Trajgul napisał(a):W tym roku będzie debiut na słowackich i węgierskich drogach, gdyż na objeździe słoweńskiej autostrady czasowo wychodzi podobnie. Ostatnio nic innego nie robię jak kursuję na Maps Google od Zwardonia do Letenye, to bardziej ekscytujące niż sam urlop w Chorwacji .
AlAn_K napisał(a):el_grego napisał(a):
oczywiście równolegle do M85 i M86 jest ich "bezpłatna krajówka" 85 i 86
I własnie tej informacji szukałem
dzięki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi