noik22 napisał(a):Droga przez Węgry to droga ekspresowa na całej długości?
noik22 napisał(a):Ok dzięki za wskazówki. Między Szombathely a Tornyiszentmiklós jest 90 km, jaki jest stan drogi na tym odcinku? Czy odcinek Słowacki jest w całości z dróg ekspresowych i autostrad?
noik22 napisał(a):Witam,
Potrzebuje Waszej porady odnośnie trasy przez Słowację i Węgry. W Chorwacji byłem już dwa razy (Brela) jednak zawsze wyjeżdżalem z Podkarpacia, moja trasa przebiegała przez Barwinek, Koszyce i Balaton. W wrześniu również wybieram się do Breli, jednak będę startował że Śląska (okolice miejscowosci Czechowice Dziedzice). Proszę o poradę jaka trasę wybrać, ze względu na małe dziecko zależy mi żeby trasa była jak najszybsza. Ze względu na koszty chciałbym również uniknąć Słowenii . Myślałem o takiej trasie; Czechowice Dziedzice,Żywiec, żylina, Bratysława, gyor, Szombathely, letenye. Jakieś rady?
travel napisał(a):Ponieważ jadę z Dolnego Śląska mogę wypowiedzieć się o odcinku Bratysława-Letenye - bardzo dobry wybór + polecam przekroczenie granicy węgiersko-chorwackiej przez stare przejście
klopot napisał(a):travel napisał(a):Ponieważ jadę z Dolnego Śląska mogę wypowiedzieć się o odcinku Bratysława-Letenye - bardzo dobry wybór + polecam przekroczenie granicy węgiersko-chorwackiej przez stare przejście
Zastanawiam się czemu stare przejście? W ubiegłym roku wjeżdżałem do Chorwacji i wyjeżdżałem z Chorwacji nowym przejściem i nie było żadnych problemów. Jechałem w dzień. Osobiście uważam, że w chwili obecnej wygodniej jest wjeżdżać z Węgier do Chorwacji nowym przejściem.
noik22 napisał(a):klopot napisał(a):travel napisał(a):Ponieważ jadę z Dolnego Śląska mogę wypowiedzieć się o odcinku Bratysława-Letenye - bardzo dobry wybór + polecam przekroczenie granicy węgiersko-chorwackiej przez stare przejście
Zastanawiam się czemu stare przejście? W ubiegłym roku wjeżdżałem do Chorwacji i wyjeżdżałem z Chorwacji nowym przejściem i nie było żadnych problemów. Jechałem w dzień. Osobiście uważam, że w chwili obecnej wygodniej jest wjeżdżać z Węgier do Chorwacji nowym przejściem.
A gdzie znajduje się nowe przejście graniczne?
noik22 napisał(a):Kolego, droga która wrzuciłes jest przez Czechy i Austrie.
noik22 napisał(a):Różnica w kilometrach jest znikoma, wychodzi na to że przed granicą trzeba na Google sprawdzić natężenie ruchu na obu granicach. Ja granice będę przekraczał w piątek w godzinach wczesno porannych. Korków nie przewiduje.
wielbiciel napisał(a):noik22 napisał(a):Kolego, droga która wrzuciłes jest przez Czechy i Austrie.
A kolega na geografię gdzie uczęszczał... kurcze, może lepiej nie jedź nad Adriatyk bo nad Morzem Północnym wylądujesz.
noik22 napisał(a):Kolego, droga która wrzuciłes jest przez Czechy i Austrie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi