Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.08.2017 23:17

shrek napisał(a):
śmigacz napisał(a):Ja jechałem Twoją drugą trasą tylko wydłużoną:
https://www.google.pl/maps/dir/47.69553 ... !3e0?hl=pl

Czy ten odcinek drogi przez Słowenię jest płatny ?

Gdzie tu widzisz Słowenię :roll: :?:
luki0501
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luki0501 » 20.08.2017 11:05

Wyjeżdżam 4 września na wieczór do Trogiru, zamierzam jechać przez Słowację, Węgry ( Gyor - Szekeshevar). Zastanawiam się tylko czy jechać przez Czechy czy z Polski na Słowację prosto - jadę z Opola. Trochę nie podoba mi się kawałek z Polski do Słowacji aby dojechać do autostrady. Szybciej będzie chyba OStrava - Brno - Bratysława
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 20.08.2017 11:47

luki0501 napisał(a):Wyjeżdżam 4 września na wieczór do Trogiru, zamierzam jechać przez Słowację, Węgry ( Gyor - Szekeshevar). Zastanawiam się tylko czy jechać przez Czechy czy z Polski na Słowację prosto - jadę z Opola. Trochę nie podoba mi się kawałek z Polski do Słowacji aby dojechać do autostrady. Szybciej będzie chyba OStrava - Brno - Bratysława

Jeżdżę także z Opola. Z Opola kieruje się na Leszną Górę następnie kierunek Czadca, Żylina, później autostradą do Bratysławy, a dalej tak jak planujesz Węgry. Będziesz jechał w nocy z poniedziałku na wtorek więc nie należy się spodziewać jakiś utrudnień.
Nie mogę odpowiedzieć na pytanie czy szybciej jest jadąc do Brna, a następnie do Bratysławy, bo nigdy taką trasą nie jechałem.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 20.08.2017 19:11

Janusz Bajcer napisał(a):
shrek napisał(a):

Przepraszam miała byś ta trasa.
https://www.google.pl/maps/dir/46.40908 ... 306851!3e0
marcin_kutno
Plażowicz
Re: Dojazd do CRO i utrudnienia 2017 - konkrety.

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_kutno » 20.08.2017 20:46

Cześć
28.08 tj. w poniedziałek mam się zameldować w Makarskiej, wyjazd z Makarskiej 06.09
Wyjeżdżamy z Kutna z 26 na 27.08 aby zatrzymać się na jednodniowy odpoczynek u Pani Teresy w Koroshegy
Proszę o podanie najkorzystniejszej trasy do Makarskiej uwzględniając przystanek w Koroshegy.
Najchętniej jakąś drogę płatną aby zachować płynną jazdę i zużyciem on nadrobić koszty winiet.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.08.2017 20:53

shrek napisał(a):
shrek napisał(a):

oczywiście, że wskazany w 2 linku odcinek jest płatny
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 21.08.2017 09:02

shrek napisał(a):
shrek napisał(a):

płatny odcinek H7 można ominąć jadąc przez Dolga Ves , Mursko Sredisce i Cakovec drogami 109 i 209 do A4
https://mapy.cz/s/1YedH

Uważać tylko aby na tym rondzie , pojechać na Dolga Ves.

https://www.google.pl/maps/@46.5932553, ... 6656?hl=pl

przejazd przez Słowenię zajmie 15 min.
pyton
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pyton » 21.08.2017 23:19

luki0501 napisał(a):Wyjeżdżam 4 września na wieczór do Trogiru, zamierzam jechać przez Słowację, Węgry ( Gyor - Szekeshevar). Zastanawiam się tylko czy jechać przez Czechy czy z Polski na Słowację prosto - jadę z Opola. Trochę nie podoba mi się kawałek z Polski do Słowacji aby dojechać do autostrady. Szybciej będzie chyba OStrava - Brno - Bratysława

Odcinek z Polski do Słowacji przez Czechy jak dla mnie jest OK (ale za dnia).
Wyjeżdżając wieczorem z Opola jechałbym na Ołomuniec przez Krnov lub Bartultovice.
wiertar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiertar » 27.08.2017 11:27

Witam. Jedziemy w nocy z 9 na 10 września do Vodice że Szczawnicy i tak się zastanawiamy czy trasa która wybrałem jest optymalna czy istnieje jakaś alternatywa. Na powrocie chcemy jeszcze odwiedzić Budapeszt na jeden dzień
Załączniki:
Screenshot_2017-08-27-12-24-08-954_com.google.android.apps.maps.png
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 27.08.2017 12:32

wiertar napisał(a):Witam. Jedziemy w nocy z 9 na 10 września do Vodice że Szczawnicy i tak się zastanawiamy czy trasa która wybrałem jest optymalna czy istnieje jakaś alternatywa. Na powrocie chcemy jeszcze odwiedzić Budapeszt na jeden dzień

Ja pojechałbym na Poprad i Salogtarjan i dalej cały czas autostradami (koło Hatvan wjazd na węgierską M3). Wszystko bez słowackiej winiety.
wiertar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiertar » 27.08.2017 14:00

No wygląda to te nieźle. Tylko przez tą Słowację jazda to udręka, trzeba strasznie przestrzegać przepisów, bo zaraz mandat leci. Ale czas przejazdu porownywalny
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 27.08.2017 15:11

wiertar napisał(a):No wygląda to te nieźle. Tylko przez tą Słowację jazda to udręka, trzeba strasznie przestrzegać przepisów, bo zaraz mandat leci. Ale czas przejazdu porownywalny

Mam podobne odczucia :wink:
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 27.08.2017 17:09

wiertar napisał(a):No wygląda to te nieźle. Tylko przez tą Słowację jazda to udręka, trzeba strasznie przestrzegać przepisów, bo zaraz mandat leci. Ale czas przejazdu porownywalny

Dlatego przez Słowację Żilina-Bratysława autostrada, tempomat na 135-140 (tolerancja) i ogień :D
wiertar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiertar » 27.08.2017 19:34

Yanush napisał(a):

Dlatego przez Słowację Żilina-Bratysława autostrada, tempomat na 135-140 (tolerancja) i ogień :D

Yeah, tylko ja zanim bym do leciał na zyline to bym już na Węgrzech się znalazł jakaś przez Poprad:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2017 20:05

luki0501 napisał(a):. Trochę nie podoba mi się kawałek z Polski do Słowacji aby dojechać do autostrady. Szybciej będzie chyba OStrava - Brno - Bratysława

Mi też nie pasuje droga z Cieszyna do Ziliny, mnóstwo TIR-ów (i jeszcze więcej policji), duży ruch.
Ja jadę przez Czechy( Ostrava, Brno) i do Bratysławy, jest szybciej i wygodniej. A koszt winiety?? raz na rok można zaszaleć . :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone