Witajcie,
Jestem nowym użytkownikiem, w tym roku jadę po raz drugi do Chorwacji. W poprzednim roku byłem w Rovinj pokonując trasę z Poznania przez Niemcy, Austrię oraz Słowenię. Okazało się to dość męczące z powodów dużych korków po drodze. W tym roku postanowiłem zaplanować to nie co lepiej. Wyjazd planuję 12.08 akurat trafia to w długi weekend u nas jak i w Austrii z tego co słyszałem, dlatego planując trasę staram się ominąć ten kraj za pomocą Węgier oraz Słowacji. Trochę obawiam się jazdy, ponieważ nie przez całą drogę będzie można korzystać z autostrad w innych krajach niż polska. Nie mniej jednak doczytałem, że wielu z was jeździ w przez te kraje z powodzeniem. Prosiłbym Was o drobną pomoc. Wytyczyłem 4 trasy z Poznania do Mandre przez Węgry oraz Słowację czy mogli byście powiedzieć którą byście wybrali według Was albo jakie zmiany byście nanieśli, aby droga była dość prosta i szybka? Na pierwszej trasie najbardziej boję się krótkiego odcinka w Słowacji od przejścia w Zwardoniu do Żyliny. W każdej również występuje droga 87/74 z Szombathely do autostrady M7 na Węgrzech jednak tam na google street view jakoś to wygląda. Poniżej przedstawione trasy
trasa1: trasa2: trasa3: trasa4: