trajano napisał(a):A od kiedy musisz jechać płatnymi odcinkami?
bigredone napisał(a):Trasa nr 2. Winiety oczywiście będą potrzebne. Najgorszy i tak będzie odcinek z Myślenic do granicy PL. Trasa nr 1 będzie wolniejsza również w SK.
eStefan napisał(a):bigredone napisał(a):Trasa nr 2. Winiety oczywiście będą potrzebne. Najgorszy i tak będzie odcinek z Myślenic do granicy PL. Trasa nr 1 będzie wolniejsza również w SK.
Wg mnie Kraków - Zwardoń jest gorszym odcinkiem.
W drodze Kraków-Sahy-Budapeszt-Makarska najgorszy jest przejazd przez Słowację czyli Chyżne-Sahy.
ApropoDefacto napisał(a):Ps. jeszcze pytanko na szybko, jadąc trasą numer 2 nie będzie problemu ze stacjami z LPG ? myślałem żeby zatankować jeszcze na Słowacji (żeby nie tankować na Węgrzech bo podobno sporo drożej) i potem dopiero w Chorwacji. Dzięki za pomoc !
tomi_weber napisał(a):Wbij sobie miasto jakie Cie interesuje, tu masz przykładowe stacje z LPG na Węgrzech https://holtankoljak.hu/uzemanyagok#a=m ... 4&range=50
ApropoDefacto napisał(a): ... są jakieś płatne tunele na tej trasie ?
Ps. jeszcze pytanko na szybko, jadąc trasą numer 2 nie będzie problemu ze stacjami z LPG ? myślałem żeby zatankować jeszcze na Słowacji (żeby nie tankować na Węgrzech bo podobno sporo drożej) i potem dopiero w Chorwacji. Dzięki za pomoc !
eStefan napisał(a):Droga na Sahy to w przeważającej części droga przez lasy, są podjazdy pod góry z zakrętami i zjazdy znich, jakieś wioseczki też się mija. Rok temu jak jechałem nawierchnia była nie najgorsza może poza większymi miastami przez które się przejeżdza. Ja jeżdze w nocy, nie dałbym rady z ich ograniczeniami prędkości i słowackimi kierowcami.
eStefan napisał(a):bigredone napisał(a):Trasa nr 2. Winiety oczywiście będą potrzebne. Najgorszy i tak będzie odcinek z Myślenic do granicy PL. Trasa nr 1 będzie wolniejsza również w SK.
Wg mnie Kraków - Zwardoń jest gorszym odcinkiem.
.
eStefan napisał(a):A4 hmm pewnie jest to jakiś pomysł, ale wtedy bym już leciał Czechy Austria Słowenia.
trajano napisał(a):Lepiej kartą. Płacenie w eur jest po bandyckim kursie. Albo kup odpowiednią ilość hrk albo płać kartą.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi