link do trasy - https://goo.gl/maps/VhEren8pAqZDB8SN7
marekkowalak napisał(a):bruce willis napisał(a):podpinam się ... planuję wyjazd w poniedziałek, trasa tylko drogi bezpłatne ... Słowacja - Żylina, Nitra i Komarno, Węgry - Szekesfehervar, Mohacz, CR - Osijek, Żupanija i dalej BiH - Tuzla, Sarajevo, Mostar i znów CR - Ploce .... ktoś wie jak ta trasa? może ktoś jechał? korki? TIRy na drogach?
z góry dzięki za podpowiedzi
Generalnie powiem tak: jeśli przejedziesz na raz, bez noclegów, tą trasę tak jak sobie zaplanowałeś, czyli wszystkie kraje bezpłatnymi, to w Sarajewie nie będziesz wiedział jak się nazywasz i nie będziesz chciał więcej wsiąść do samochodu....
Zrobisz jak zechcesz, ale na takiej długiej trasie oszczędności na autostradach moim zdaniem nie mają sensu.
te kiero napisał(a):Twoim wariantem trzeba by chyba TAK, 14 godz obecnie wychodzi, to grubo, a jeszcze przerwy trzeba robić, chyba że @marekkowalak coś innego zaproponuje lub inaczej to widzi;
Od Sarajeva do Ploce nie ma co wymyślać, jedna droga...
mchrob napisał(a):Ja bym skorzystał z chorwackiej autostrady od Beli Monastir do bośniackiej granicy. To tylko 5 Euro a odpoczniesz trochę po minięciu Węgier.
te kiero napisał(a):mchrob napisał(a):Ja bym skorzystał z chorwackiej autostrady od Beli Monastir do bośniackiej granicy. To tylko 5 Euro a odpoczniesz trochę po minięciu Węgier.
Zerknąłem na GM i autostradą nawet dalej się da pojechać. Nareszcie cos się dzieje.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi