Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa przez Słowację, Austrię, Słowenię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marwel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwel » 11.09.2006 07:12

Ogólnie dużo utrudnień w ruchu - rozkopana Słowacja, zwężenia w Austrii i Chorwacji (tylko odcinek za granicą)
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 11.09.2006 07:53

To prawda. Jechałem w lipcu - dokładnie tak było. Może przyszły rok będzie lepszy.
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 11.09.2006 13:52

marwel napisał(a):Ogólnie dużo utrudnień w ruchu - rozkopana Słowacja, zwężenia w Austrii i Chorwacji (tylko odcinek za granicą)

Eee bez przesady - nie jest tak źle. Wracałem z Cro 02-09-2006 i jazda była płynna.
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 11.09.2006 20:00

Włąśnie wróciłem
Faktycznie Słowacja rozkopana Na trasie do Dolnego Kubina 6 przystanków zwężenia iruch wahadłowy chociaż wracając w nocy stałem tylko dwa razy wrasając przez austrię lepiej nie jechać na Wiedeń i S1 trzy kilometry zwężeń stałem wczoraj 1,5h w korku lepiej jechać na Eisstant i Jarowce spokojniejsza jazda i nie traci się nerwów w korku poza tym śmiało można jechać.
Na autostradzie w Chorwacji w nocy temp spada do 1 stopnia i mgła w górach. Powodzenia
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 12.09.2006 19:06

1 stopień - to już zima :lol:
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 14.09.2006 09:19

Trzeba było widzieć wyraz twarzy rodziny :lol: syn zaraz zaczął jęczeć
że nad rożnowskim byłoby cieplejgdzie go wyciągnąłem ale na wysokości Krk temp skoczyła do 12 stopni na Makarskiej mielismy cały czas 27-30 stopni a w Dubroniku było nawet 34
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 14.09.2006 09:56

Hmm..... takie temperaturki - tylko pomarzyć, aż szkoda, że to już w tym roku po wakacjach. Chociaż w Słupsku w dzień wczoraj było 26-26,5 stopni - to też nie najgorzej, ale w morzu już się nie pokąpiesz, nie to co w Cro.
Ale po głowie już chodzi następny wyjazd za rok.
Jednym słowem - "aby do lata"

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone