Wczoraj wracaliśmy tą trasą, korków nie było.
Wjazd do Cro zakorkowany z piątku na sobotę
Gal napisał(a):Witka! Chcę jechać z Bydgoszczy (6 sierpnia) przez Niemcy: Berlin, Drezno, Regensburg i dalej Austria w kier. Graz
Czy jadąc tą drogą napotkam jakieś tunele lub inne utrudnienia?
MXMX napisał(a):Hej Izunia23, ja tez bede jechał ta trasa co piszesz, wyjezdzamy w poniedzialek mniej wiecej ok 2-3 nad ranem, tak zeby byc na miejscu na popoludnie i zalapac sie na jakims campingu. Jak jedziesz przez austrie, to gdzie kupujesz winiete, na granicy niemcy/austria..??
izunia23 napisał(a):
Dopiero teraz przeczytałam Twojego posta ja kupuję na ostatnim parkingu w Niemczech winietę na Austrię i Słowenię za jednym razem
MXMX napisał(a):izunia23 napisał(a):
Dopiero teraz przeczytałam Twojego posta ja kupuję na ostatnim parkingu w Niemczech winietę na Austrię i Słowenię za jednym razem
Hej, ja wróciłem wczoraj z Cro, trasa właśnie przez Maribor, Passau, Regensburg, Hof, Dresden, Goerlitz, przez Niemcy jest spokojnie, właściwie nudno , ale winietkę w drodze powrotnej musiałem kupić na słowenii, niestety nie udało się przejechać zwykłą drogą :/ Winietka 15Eur/7dni.
Winiety 7 dniowe to żadna nowość , są od dawna forum/viewtopic.php?t=17828&start=0MXMX napisał(a):Tak tak, zrobili cwaniaki na szybciocha winietki dla turystów 7dniowe.
damiangres napisał(a):Gal napisał(a):Witka! Chcę jechać z Bydgoszczy (6 sierpnia) przez Niemcy: Berlin, Drezno, Regensburg i dalej Austria w kier. Graz
Czy jadąc tą drogą napotkam jakieś tunele lub inne utrudnienia?
Tunele tak - nawet wiele - i to dwa z tego, co pamietam, płatne. Natomiast utrudnień żadnych. Ze Szczecina zawsze śmigam trasą Berlin, Nurnberg, Regensburg, Graz i dalej na południe. Problemy miałem tylko raz - jak postanowiłem wracać w łykend Masakra na granicy chorwacko - słoweńskiej.
Poza tym 1515 km autostrad do Sukosanu i żaaadnych kłopotów
pozdrawiam
--
damian
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi