Witam,
jestem nowa i na forum i bede w Chorwacji.. nasza, rodzinna, pierwsza wyprawa w te tereny... maz sie troche smuli bo chcial hISZPANIE ALE PRZEKONANY... Ja SIE NACZYTAlAM I WIEM, ZE WARTO...
ale...
malz zapowiedzial, ze jak wszystko zaplanowalam to on sie nie czepia i bede pilotem wiec szukam najdogodniejszych tras... czytam forum od miesiaca wiec juz duzo wiem:) ale...
pomozcie! zeby szanowny malzonek sie nie czepial, ze jakies bedy popelnilam
Otoz Austria to wiem i nie mamy zamiaru nic omijac ... wineta... a SloweniA? bo sie duzo naczytalam, ze latwo i bezproblematycznie autostrade mozna ominac... wjedziemy do Slowenii gdzies w Villach i dalej na na ichna stolice i Pule... czy faktycznie to niewielki skrawek autostrady,ktory z latwoscia mozna ominac?
moze ktos mogby "jak krowie na rowie" wyjasnic jak?
no i mosty/tunele... orientuje sie ktos czy na tej trasie istnieje takowy,ktory mozna bezproblematycznie ominac? zablysne malzowi i na lody dla dzieci zarobie
a na powaznie dzieki za wszelkie info i nie krzyczcie, prosze, ze temat juz byl wakowany 100 razy bo dla mnie to wciaz nowosc
jak to jest w samej Chorwacji? od granicy ze Slowenia do PUli to rzut beretem to chyba jazda juz bez oplat za autostrade co? bo po tym kraju chcemy jezdzic, spokojnie, krajowkami bedziemy sobie jechac wybrzezem... czy lepiej sie nie gmatwac, winete w Sowenii wykupic i tyle?
w Chorwacji duzo kasuja za te superpwe, ichne drogi?
pozdrawiam