Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa przez Czechy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pietrek07
Turysta
trasa przez Czechy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pietrek07 » 30.07.2006 20:22

Jak lepiej przejechać Czechy w kierunku Wiednia?
1. Przełęcz Okraj - Trutnov - Hradec Kralove - Havlickov Brod - Brno - Mikulov
2. Jakuszyce - Praga - Brno - Mikulov
Pierwsza trasa jest krótsza ale czy będzie szybsza?
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 31.07.2006 18:48

Z mojego doświadczenia polecam Ci 2 trasę.

pozdrav
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 01.08.2006 18:11

A ja polecam nieco inną drogę:
Jesli jedziesz przez Okraj (ja jechałem przez Lubawke) to potem Hradec, Havlickuv Brod a dalej Jihlavy i Znojmo. Daruj sobie kawałek autostradą Jihlavy-Brno, bo zwyczajnie sie to nie kalkuluje. Mozna przy okazji zaoszczędzic pare złotych na winietę, bo ani przez chwilke nie bedziesz na płatnej drodze. Plusem tez jest przejazd od granicy do Wiednia, ze Znojmo jest po prostu lepsza droga i mniejszy ruch niz z Mikulova. Minus, to dość kręte drogi no i czeska policja. Tak się w tym kraju powystraszali przepisów, ze 95% aut na czeskich drogach nie przekracza od lipca predkości 80km, a większość jeździ srednio 40 na godzine i żabę mozna zjeść zwłaszcza po przejechaniu wiekszości drogi. Najchetniej to bym zbudował ogromny most nad calymi Czechami do wjazdu na autostradę w Stockerau.
Archangel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Archangel » 02.08.2006 11:44

[ JasioJasio]
Przyłączę się z pytankiem.Czy jechales ta trasa w tym roku bo zamierzam rownież nią jechac. Czy duzo jest remontów na tej trasie i czy nie zrobili jakiegos odcinka płatnego.W zeszłym roku jechało mi się tą trasą bardzo fajnie[/i]
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 02.08.2006 11:54

Moja mama zawsze mawiała, że pod czechami to by tunel wykopała:D:D:D

RBK
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.08.2006 15:10

Niech zyje mama RBK! Pozdrowienia prosze przekazać :)

Archangel, jechalem ta trasa w tym roku 15-16 i 30 lipca. Jesli nie trafisz jakąś zawalidroge to nie ma co narzekać. No i w Chrudimiu trzeba uważać, jakies durne oznaczenia tam zrobili, 50 kilometrow kierunek na Jihlavy a w Chrudimiu nagle na Caslav czy jakoś tak.
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 16.08.2006 21:57

A jadac z kierunku Wroclawia i kierujac sie przez Czechy na Wieden, lepiej wybrac przejscie w Kudowie czy Boboszowice ???
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.08.2006 22:12

Jedź przez Nemcy. Jechałem w tym roku i było super. 0 górek, kilka tuneli i już byłem w Grazu.
FUX
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 16.08.2006 22:31

FUX napisał(a):Jedź przez Nemcy. Jechałem w tym roku i było super. 0 górek, kilka tuneli i już byłem w Grazu.
FUX

Trase przez Niemcy proponuje (jako jedna z trzech) rowniez serwis viamichelin.com. Daje to ok 1600 km z czego 1300 hajlejami.
Trasa rekomendowana to ok 1300 km z czego 550 hajlejami.

Mimo wszystko wole krotsza trase.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.08.2006 07:20

Deeno napisał(a):
FUX napisał(a):Jedź przez Nemcy. Jechałem w tym roku i było super. 0 górek, kilka tuneli i już byłem w Grazu.
FUX

Trase przez Niemcy proponuje (jako jedna z trzech) rowniez serwis viamichelin.com. Daje to ok 1600 km z czego 1300 hajlejami.
Trasa rekomendowana to ok 1300 km z czego 550 hajlejami.

Mimo wszystko wole krotsza trase.

Lecz czasowo dłuższą. Uwierz na słowo, lub samemu się przekonaj.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone