Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa podgora - orebic

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cyborglubin
Plażowicz
trasa podgora - orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyborglubin » 22.07.2011 09:01

Witam
Moje pytanie jest o trasę do orebica z podgory a dokładnie czas przejazdu. W stronę Dubrownika jedzie się całkiem fajnie ale nie wiem jak na półwyspie. Nawigacja pokazuje mi czas trasy około 5H !! a jak jest w realu ??
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 22.07.2011 09:24

To chyba czas zmienić nawigację, albo przestawić opcję ROWER na SAMOCHÓD... :lol: 2- 2,5 godziny to max... (jadąc lądem przez Ston) :) To jest 160km...
cyborglubin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyborglubin » 22.07.2011 09:31

to chyba najpopularniejsza navigacja w kraju :) wiec nie wiem czy inne inaczej pokazuja :)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 22.07.2011 10:18

W tym roku z Podgory do Stonu zajeło nam około 2 godzin w godzinach ok 8-10 - zgodnie z przepisami. Pytanie ile zajmie Ston-Orebic.
Ostatnio edytowano 22.07.2011 12:19 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2011 10:36

CinnamonGirl napisał(a):W tym roku z Podgory do Stona zajeło nam około 2 godzin w godzinach ok 8-10 - zgodnie z przepisami. Pytanie ile zajmie Ston-Orebic.

Czy do Stonu?
Sądzę, że ok 1h.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.07.2011 18:59

W tym roku przemierzałem tą trasę pod koniec czerwca. Jadąc zgodnie z przepisami zajęło nam to nieco ponad 3 godziny. Ponieważ to był koniec czerwca Jadranka była stosunkowo pusta, na granicy w Neum żadnych przestojów. Odcinek od Stonu do Orebica (o czym wiedzą miłośnicy Orebica jakich tu wielu) bardzo malowniczy ale trudno się tam rozpędzić powyżej 50 km/h (zresztą po co?).

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone