jacek397 napisał(a):Proszę o pomoc.To mój pierwszy wyjazd do Chorwacji.Jaką wybrać trasę(chodzi mi o konkretne miejscowości)jadąc z Płocka do Szibenika.Bedę wdzięczny za wskazówki.
Raul73 napisał(a):Witam kolegę z Płocka!
W rejon Sibenioka to tras jest przynajmniej kilka. Poczytaj sobie na spokojnie forum, a znajdziesz wady i zalety każdej z nich i sam sobie wybierzesz, bo tutaj każdy ci będzie co innego sugerował.
Ja jechalem raz przez Wiedeń, raz przez Gyor i Shekesfehervar. Obie trasy dobre. Można też przez Czechy, można z ominięciem autostrad na Słowacji.
Do postu kromana dodam tylko tyle, że jeśli chodzi o trasę do Chałupek, to bez sensu pchać się przez Sosnowiec i Katowice, skoro od Podwarpia jest piękna nowa obwodnica (S1 i A1) aż do Żor.
A dla nas z Płocka dużym ułatwieniem jest teraz dojazd do Łodzi - od Łowicza do Strykowa mamy nowiutką A2! I jeszcze darmowa!
Pozdrawiam.
Raul73 napisał(a):Do postu kromana dodam tylko tyle, że jeśli chodzi o trasę do Chałupek, to bez sensu pchać się przez Sosnowiec i Katowice, skoro od Podwarpia jest piękna nowa obwodnica (S1 i A1) aż do Żor.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi