Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa optymalna

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.07.2013 09:19

dids76 napisał(a):
Marsallah napisał(a):Szkoda, że nie jedziesz do Dalmacji - obejrzałbym sobie fotki z jedynki (tak, wiem, jest GSV, ale to nie to samo).

Zdjęć z "jedynki" mam dosyć sporo, bo jako że jechaliśmy na dzień to zonie się nudziło i "pstrykała". Mam nadzieję że w końcu zrobię relację z tegorocznej wyprawy na Brač ( oczywiście Twoja relacja przeczytana :wink: ) i tam kilka zdjęć z trasy powklejam. Widokowo D1 Chorwacji jak i B66 w Austrii super!

Też mam sporo zdjęć z "jedynki" - przejechaliśmy nią w ubiegłym roku, ale szczrze mówiąc nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia. Oczywiście polecam przejazd, aby doświadczyć innych widoków niż w przybrzeżnej części kraju. Po drodze możemy napotkać sporo opuszczonych domów po wojennej zawierusze. Można także nacieszyć oko pięknymi widokami, mijając np. Perućko jezero. :wink:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 09.07.2013 11:16

dids76 napisał(a):
Marsallah napisał(a):Szkoda, że nie jedziesz do Dalmacji - obejrzałbym sobie fotki z jedynki (tak, wiem, jest GSV, ale to nie to samo).

Zdjęć z "jedynki" mam dosyć sporo, bo jako że jechaliśmy na dzień to zonie się nudziło i "pstrykała". Mam nadzieję że w końcu zrobię relację z tegorocznej wyprawy na Brač ( oczywiście Twoja relacja przeczytana :wink: ) i tam kilka zdjęć z trasy powklejam. Widokowo D1 Chorwacji jak i B66 w Austrii super! Ale i tak najpiękniejszą trasa to na Braču jazda wybrzeżem od Supetaru przez Splitską, Postirę, Pučišče do Pražnicy. Przejechałem ją w jedną stronę Pražnica - Supetar i w planach miałem wracać droga 113 ale tak mi się spodobało że wróciłem też tamtędy :mrgreen:

Czekam zatem na Twoją relację :)

Trasa górska ze Splitskiej przez Pucisce do Praznicy faktycznie jest super! Kiedyś przejechaliśmy ją skuterem i było super, ostatnio (w ub. roku) pojechałem tamtędy samochodem po zmroku i podziwialiśmy światła na lądzie. W sumie autem po zmroku łatwiej jechać - widać światła. No ale to w sumie jest normalna, szeroka droga - jak na wyspy :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone