Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa nr 25 Korenica-Gospić

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
manaa
Autostopowicz
Trasa nr 25 Korenica-Gospić

Nieprzeczytany postnapisał(a) manaa » 21.07.2013 07:21

Z mapy wynika, że trasa nr 25 Korenica-Gospić jest bardzo górzysta, ma wiele górek, wzniesień i zakrętów. Chciałem się zapytać czy faktycznie tak jest i czy mały samochodzik jakim jest Skoda Fabia 1,4 z pełnym załadunkiem da radę przejechać ten odcinek bez problemu?

Pozdrawiam
Maciej
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.07.2013 09:48

A dlaczego ma nie dać rady? Nie takimi autkami ludzie jeżdżą. :wink:
Jest trochę serpentyn i górek, jak na większości Chorwackich dróg, ale nic strasznego.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 21.07.2013 09:54

manaa napisał(a):Z mapy wynika, że trasa nr 25 Korenica-Gospić jest bardzo górzysta, ma wiele górek, wzniesień i zakrętów. Chciałem się zapytać czy faktycznie tak jest i czy mały samochodzik jakim jest Skoda Fabia 1,4 z pełnym załadunkiem da radę przejechać ten odcinek bez problemu?

Pozdrawiam
Maciej

8O :roll:

A wg. Ciebie miejscowi na co dzień to czym tam jeżdżą po tych górkach?
Wszyscy mają jeepy i 150KM minimum??? :lol:

Sam zobaczysz, że zasuwają tam starymi gratami i jakoś się nie martwią czy takie pudło da radę... :)
Potrafią starymi renówkami czy innym archaizmem wozić po 300-400 kg ziemniaków czy inne dobra ziemi.
Dla porównania- wiele dróg w Alpach było gotowych gdy ludzie mieli o wiele słabsze autka niż dzisiaj. I też jeździli po tych drogach (a nie porównywałbym podjazdu na przełęcz 2400m z tymi pagórkami w CRO! :lol: :wink: )
sylvanka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvanka » 26.07.2013 10:15

manaa napisał(a):Z mapy wynika, że trasa nr 25 Korenica-Gospić jest bardzo górzysta, ma wiele górek, wzniesień i zakrętów. Chciałem się zapytać czy faktycznie tak jest i czy mały samochodzik jakim jest Skoda Fabia 1,4 z pełnym załadunkiem da radę przejechać ten odcinek bez problemu?

Pozdrawiam
Maciej

Właśnie kilka dni temu tamtędy jechałam, droga bardzo fajna, prawie pusta. Każde autko da radę, nie jest aż tak stromo, jak piszą :) Ja jechałam zapełnionym Renault Kangoo.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 26.07.2013 10:25

manaa napisał(a):mały samochodzik jakim jest Skoda Fabia 1,4

Swego czasu też jechałem tą trasą, bardzo sympatyczna jest, ładna, zupełnie pusta.
Auto Skoda Felicja 1,3 :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone