Witam
Mam nadzieje, że tym razem administrator nie wrzuci wątku do kosza. Nie pytam w nim o ceny apartamentów, o to jaką trasą dojechać. Tylko zadaje konkretne pytanie: Czy moja trasa jest dobra/warta jazdy i proszę o wskazanie słąbych punktów. Przeczytałem chyba wszystkie wątki na temat dojazdów ale w każdym wlatuje się na jakieś autostrady.
Jestem na etapie składania trasy z miejscowości niech będzie Cieszyn do Biograd na moru. Kilka lat temu do Makarskiej leciałem autostradami tym razem chciałbym sprobować pojechać totalnie bezpłatnymi drogami. Chciałbym ominąc autostradę w Czechach, Węgrzech, Słowenii a nawet w Chorwacji. Pytanie czy warto?
Chciałbym wyjechać 17 sierpnia w nocy z piątku na sobotę. (liczę na "bezkorkowość" trasy + bezproblemowe znalezienie kwatery w sobote w godzinach porannych wczesnopołudniowych). Czy jest to możliwe?
I teraz skrót trasy:
> Cieszyn
> Cadca
> Zilina -> Trencin
> Bratysława
(Bezneye - Mosonszolnok - Janossmorja - Boskarkany - Csorna - Szombathely - Kormend - Redics - Dolga Vas - Lendava - obok Cakovec - Varazdin - Novi Marof)
W SVETA HELENA na autostrade A4 (obwodnica Zagrzebia)?
> na Karlovac (już boczną drogą nie autostradą)
I teraz starą drogą do celu:
Slunj - Rakovica - Plitvicka Jezera - Gracac - Obravac - Benkovac - Polaca - Biograd na moru.
Link do pliku ATM: trasa w Automapa
https://www.dropbox.com/s/2mmeu8rad0cw7x8/trasa_cro.atm
Uploaded with ImageShack.us
Pytania:
1) Ile czasu Waszym zdaniem powinienem liczyć na ten 1000km podaną przeze mnie trasą?
2) Czy w Sveta Helena faktycznie wlatywać na austradę i czy ten kawałek jest bezpłatny?
3) Czy warto się pchać starą drogą przez Chorwacje (od Slunj przez Plitvickie ... Benkocac.. az do Biogradu)?
Mamy 3 kierowców w samochodzie, wygodny samochód, jedziemy w nocy, nie spieszymy się (w końcu jedziemy na urlop) - byle w okolicach godzin rannych być na miejscu.
Z góry za komentarze dziękuję.