arcymagus napisał(a):nikki59 napisał(a):Widze, że podobna trasa do mojej, tylko ja jade ten kawałeczek przez Słowenię
Witaj nikki,
Po przyjeździe proszę o Twoje opinie jak i uwagi dotyczące pokonanej trasy.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi
Makar..... napisał(a):Ja w tym roku jechałem przez Zwardoń,Żylina, Bratysława potem drogą 86 do końca-przejście Redics,(objazd płatnej autostrady Słowenja,Dolga Vas - Lendawa, dobry przejazd fajnie opisany na forum) Mursko Sredisce, Varażdin i autostrada w Cro. Widzę , że taką trasą jechał także An_drzej, bardzo miło wspominam tą trasę, ale zdania na forum są podzielone - "Legenda 86-tki" . Życzę miłego pobytu w Cro
An_drzej napisał(a):Cześć.
My w zeszłym roku jechaliśmy podobną trasąbo:
Oświęcim,Cieszyn, Żylina (autostrada płatna), Bratysława , Węgry (86-ka) do Lendawy, Mursko Sredisce, Varażdin (autostrada płatna - kawałek) Zagrzeb, idalej autostradą płatną na południe w okolice Murteru czyli trochę niżej niż ty jedziesz. Na spokojnie z postojani (3x1 h bo z roczniakiem jechaliśmy na noc) zajeło nam to od 17tej do około 10 przed południem.
dids76 napisał(a):Nic prostszego:
objazd-platnych-autostrad-w-slowenii-t28771.html
asmaxx napisał(a):dids76 napisał(a):Nic prostszego:
A jak się zapatrujecie aby dalej po ominięciu Słowenii kontynuować trasę po drogach bezpłatnych. Jedziemy do Makarskiej i zastanawiam się czy nie darować sobie płatnych dróg na Chorwacji... Ktoś ma doświadczenie w tej trasie?
Czechy- Austra winiety. Słowenia - Chorwacja trasy bezpłatne.
Co Wy na to? Czas mam
dids76 napisał(a):asmaxx napisał(a):dids76 napisał(a):Nic prostszego:
A jak się zapatrujecie aby dalej po ominięciu Słowenii kontynuować trasę po drogach bezpłatnych. Jedziemy do Makarskiej i zastanawiam się czy nie darować sobie płatnych dróg na Chorwacji... Ktoś ma doświadczenie w tej trasie?
Czechy- Austra winiety. Słowenia - Chorwacja trasy bezpłatne.
Co Wy na to? Czas mam
Ja w Chorwacji omijam część płatnych dróg i jadę taką trasą:
https://goo.gl/maps/91wzFgKTTbA2
Za autostrady w Chorwacji płacę 27Kn za A2 i 21Kn za A1
Matikes napisał(a):Jak wygląda cena autostrady z pod samej granicy do okolic riwiery Makarskiej.
asmaxx napisał(a):
Dzięki za trasę, wygląda ciekawie. 1 raz do Chorwacji i może z niej skorzystam!
Mam prośbę, masz link do map google na tę samą drogę powrotną? Wielkie dzięki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi