Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa na Breclav

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
trasa na Breclav

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2012 16:13

witojcie.
w zeszłym roku jechałem przez Brno-Mikulov-Poysdorf a może wie cie jak wygląda trasa Brno-Breclav i dalej w strone Wiednia :D :lol:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 29.02.2012 16:59

Co roku jeżdżę trasą Brno-Mikulov-Poysdorf i dalej,bo z doświadczenia uznaję ten odcinek trasy za znacznie lepszy,niż Brno-Breclav-Mistelbach.Dlaczego?Już mówię:
Autostrada Brno-Bratislava(przynajmniej na odcinku do Breclava),to istna "patatajka',gdzie przy większej szybkości niejednemu siadło zawieszenie :wink:
Zresztą od Breclava trzeba mieć dobry zmysł orientacji w terenie,by się nie zgubić jadąc do granicy z Austrią,a potem i w samej Austrii(trasa jest kiepsko oznakowana ,ale być może w tym roku coś się w tym względzie zmieniło(?).Dodam,że jechałam bez nawigacji..)
Porównując odcinek od Breclava do Mistelbacha do odcinka Mikulov-Mistelbach,ten drugi uważam za lepszy...
Zgadzam się,że droga nr 7 od Drasenhofen do Mistelbacha może jest trochę męcząca, z uwagi na ograniczenia prędkości i teren zabudowany..ale juz od Mistelbacha można ciąć A5 do samego Wiednia :D
Podsumowując: ja polecałabym nadal korzystać z trasy Brno-Mikulov-Poysdorf. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2012 18:12

dzięki za wyczerpującą odpowiedż :) zdecydowałem się ponownie na Mikulov 8)
andy_n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy_n » 01.03.2012 21:28

Tutaj trwa dyskusja na ten temat
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.03.2012 18:30

A wystarczy jechać lewym pasem... :lol:
Wieeeeelokrotnie przez Breclav i ani razu innymi wynalazkami.
Nie słuchaj defetystów.
Nagromadzenie policji na tamtej trasie powalające; w Austrii również.
Tam lepiej zgodnie z przepisami. Z suszarkami także na autobanach stoją. Ostatnio koło Grazu zapłaciłem za tunelem 25 juro. 131/100 :oops:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 07.03.2012 19:14

Rozumiem FUX,że ten epitet skierowałeś pod moim adresem! :(
Wyraziłam tylko własne zdanie..Każdy ma prawo...nikogo nie obrażając :roll:
W kwestii nagromadzenia policji na trasie Mikulov-Wiedeń,to raczej Ty siejesz defetyzm!!!..
Z moich obserwacji powiem,że już nie pamiętam,jak wyglądają!..i nigdy nie zdarzyło mi się dostać za granicą mandatu!..(i nie jeżdżę zbyt "grzecznie"-czyt.wolno)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.03.2012 19:35

Każdy odbiera, jak chce... :wink:
Ja przekazałem info, które usłyszałem na CB...
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 07.03.2012 19:41

Przeprosiny przyjęte! :wink: :D Pozdrawiam!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.03.2012 19:47

P.S. Defetysta, to nie epitet... :wink:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 07.03.2012 20:05

Niech Ci będzie.. :D :papa:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone