Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Myślenice-Dramalj

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Madzik86
Plażowicz
Trasa Myślenice-Dramalj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik86 » 23.04.2010 19:00

Witam :)
Od pewnego czasu siedze tu z Wami i podczytuje. Przede mna pierwsza w zyciu podroz za granice i mam stres, dlatego staram sie jak najwiecej dowiedziec...
Znalazlam rozne trasy i odpowiedzi na wiele pytan, czesc nie otwiera mi sie jednak wogole :oops: :(
Dlatego mam prosbe... Czy moglabym prosic o podanie trasy z Myslenic do Dramalj?? Jedziemy swoim autem... I jakies rady, np. na co uwazac, kiedy najlepiej wyjechac rano czy wieczorem...
Bede bardzo bardzo wdzieczna :)
Pozdrawiam serdecznie
Magda
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 23.04.2010 19:05

Madzik86 napisał(a):Witam :)
Od pewnego czasu siedze tu z Wami i podczytuje. Przede mna pierwsza w zyciu podroz za granice i mam stres, dlatego staram sie jak najwiecej dowiedziec...
Znalazlam rozne trasy i odpowiedzi na wiele pytan, czesc nie otwiera mi sie jednak wogole :oops: :(
Dlatego mam prosbe... Czy moglabym prosic o podanie trasy z Myslenic do Dramalj?? Jedziemy swoim autem... I jakies rady, np. na co uwazac, kiedy najlepiej wyjechac rano czy wieczorem...
Bede bardzo bardzo wdzieczna :)
Pozdrawiam serdecznie
Magda
forum/viewtopic.php?t=18622 Tu powinnaś znalesc odpowiedzi na nurtujące cię pytania :wink: jeszcze sprawdź tu forum/search.php :papa:
Ostatnio edytowano 23.04.2010 19:10 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.04.2010 19:09

a kiedy jedziesz??? jeśli można wiedzieć..... :wink:
A trasę sobie zaplanuj tu:
http://www.viamichelin.pl/
Madzik86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik86 » 23.04.2010 19:13

Jolanda dziekuje :)
Anakin 7 czerwca wyjezdzamy, albo 6 czerwca :)

A chce zeby bylo idealnie bo to podroz poslubna :lol:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 23.04.2010 19:23

Madzik86 napisał(a):
A chce zeby bylo idealnie bo to podroz poslubna :lol:
No to Musi byc :D idealnie :wink: ' NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA" ,wszystkiego co naj.........życzę :D
Ostatnio edytowano 23.04.2010 19:32 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.04.2010 19:26

No to się nie załapiemy na..........wspólną podróż... :cry: :cry:
A.........co ma być........idealnie??? :wink: Możesz jechać przez Czechy, Austrię, choć ja osobiście wolę przez Słowację i Węgry...Co zaś do pory to ja...........preferuję.........noc... :wink:
Madzik86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik86 » 23.04.2010 21:28

Jolanda dziekuje :)
anakin podroz idealna oczywiscie :lol: slyszalam ze na Wegrzech jest zle oznakowanie i latwo sie zgubic... :roll:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 23.04.2010 21:39

Madzik86 napisał(a):Jolanda dziekuje :)
anakin podroz idealna oczywiscie :lol: slyszalam ze na Wegrzech jest zle oznakowanie i latwo sie zgubic... :roll:

No to jedź dobrze oznakowanymi trasami czyli autostradami. Może nadrobisz więcej kilometrów ale się nie zmęczysz. Proponuję: Cieszyn - Żilina - Bratysława - Budapeszt (a raczej mijasz mając go po lewej stronie) - autostrada M7 nad Balatonem a potem piękne autostradki w Cro. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :hearts:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2010 09:18

Madzik86 napisał(a): slyszalam ze na Wegrzech jest zle oznakowanie i latwo sie zgubic... :roll:

Nie wierz we wszystko co Ci mówią... :wink: :wink: Proponuję Myślenice- Chyżne- Żylina- Bratysława- Gyor- Veszprem- Zagrzeb-i dalej w dóóóół.......... :lol: :lol: Weźcie sobie jakieś navi......Ogólnie nie jest potrzebna,ale na Węgrzech może się przydać.....
Poza tym:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!

:papa: :papa: :papa:
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 24.04.2010 14:40

Nie chciałbym robić Ci zamętu w głowie ale ja uważam, że najprostsza najszybsza i najbezpieczniejsza ale też i najdroższa to trasa przez Cieszyn Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb a potem w kierunku Rijeki przed którą należy zjechać na Dramalj. Można też w Karlovcu skręcić na Plitvikie Jeziora pospacerować po nich i dalej na Otoćac i Senj(droga nr 52, 50, 23) do Dramalj. Druga wersja wymaga trochę wcześniejszego wyjazdu ale i tak można to zrobić w jeden dzień. Właśnie za trzy dni ruszam przez Plitvice do Selc. Pozdrawiam i życzę udanej podróży poślubnej.
Sebastian34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian34 » 25.04.2010 22:19

Witam

Osobiście też jestem za trasa przez słowacje austrie i słowenie, najlepiej z noclegiem na słoweni. Dwa razy jechałem do Cro i raz zdarzylo mi się wracać przez węgry , koszmar to byl, chyba ze ktos lubi 50km/h podrózować
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2010 05:34

Sebastian34 napisał(a):raz zdarzylo mi się wracać przez węgry , koszmar to byl, chyba ze ktos lubi 50km/h podrózować

Napisz że nie jechałeś autostradą bo inaczej to w błąd wprowadzasz kogoś kto nigdy przez Węgry nie jechał :lol:
Bo poza autostradą to zgodzę się, ze często jedzie się z prędkościa, którą podajesz :wink:
Madzik86
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik86 » 26.04.2010 09:10

Bardzo dziekujemy za zyczenia :oops: :D

Co do trasy, wszystko spisalam i rowniez bardzo dziekuje za wskazowki!! W tygodniu siade na spokojnie (na polecanej stronce tez) i postaram sie cos wybrac :)

Jeszcze raz dziekuje :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Sebastian34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian34 » 27.04.2010 17:04

Piotrek_B napisał(a):
Sebastian34 napisał(a):raz zdarzylo mi się wracać przez węgry , koszmar to byl, chyba ze ktos lubi 50km/h podrózować

Napisz że nie jechałeś autostradą bo inaczej to w błąd wprowadzasz kogoś kto nigdy przez Węgry nie jechał :lol:
Bo poza autostradą to zgodzę się, ze często jedzie się z prędkościa, którą podajesz :wink:

To prawda jak sie zjedzie z autostrady to taka predkość przlotowa jest:)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone