Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Lublin - Makarska

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 12.02.2008 22:25

Dzieki Dzieki. Trasa Lublin - Rzeszów - Barwinek nie jest taka straszna, przynajmniej ją dobrze znam. Często w tamtą stronę jeżdze.
Pozdro dla wszystkich :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.02.2008 22:41

Panowie nie dramatyzujmy tak tego przejazdu przez Budapeszt

...no właśnie bo czym jest korek nawet największy w mieście w porównaniu z korkami przed tunelami np. jak w tamtym roku podawała TVHr 15km przed św. Rok w godzinach południowych w sobotę,sam widziałem brrrr
:?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.02.2008 07:55

szaki17 napisał(a):
Panowie nie dramatyzujmy tak tego przejazdu przez Budapeszt

...no właśnie bo czym jest korek nawet największy w mieście w porównaniu z korkami przed tunelami np. jak w tamtym roku podawała TVHr 15km przed św. Rok w godzinach południowych w sobotę,sam widziałem brrrr
:?

... i o to własnie chodzi. W każdym większym mieście mamy korki. Moim zdaniem, korek w mieście mozna przeżyć i zrozumieć jego genezę ale korek na autostradzie :twisted: :twisted: to dopiero jest wnerwiające. :!: :!: :!:
Przez Budapeszt mozna przejechać do godziny czasu ( jak sie poszczęsci to nawet mniej). Ja podobnie jak Wojan, "frycowe" również musiałem zaplacić i nie oznacza to że jeszcze nie zaplacę.
Wystarczy sekunda zagapienia się i już jedzie się na zwiedzanie ulic Budapesztu. Ostatnio ( odpukać) jakimś szczęsliwym trafem udaje mi się bez pomyłki. Jak ja to robię sam nie wiem. :wink:
witoldwojciech jak rozumiem, jedziesz pierwszy raz tą trasą. Masz duże prawdopodobieństwo, że przejedziesz za pierwszym razem czyli bez problemu. Ja tak mam, pierwszym razem ( teren nowy, nieznany więc uwaga zwiekszona) za drugim już "rutyna" i to jest zgubne.
Myślę, że przejazd przez Lublin jest gorszy niż przez Budapeszt a przynajmniej nie jest łatwiejszy-trudniejszy (Lublin- miałem tą wątpliwą przyjemność, w centrum myślałem że osiwieję). Nie myśl o Budapeszcie, myśl o wczasach. :!:
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 13.02.2008 08:41

Teraz jest jeszcze lepiej czyli źle- roboty drogowe na przejazdówkach, kiego grzyba potrzebne dodatkowe światła np na ul.Kunickiego światła na pewnym odcinku co 20 metrów hehehe tak się bawimy na wschodzie. A jesli chodzi o Budapeszt to zacisnąc zęby i jechac
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.02.2008 14:03

W takim razie przejazd przez Budapeszt to "pikuś" ( w stosunku do Lublina). :wink:
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 13.02.2008 22:22

Własnie w Lublinie rozkopali kolejna ulice - Krochmalną
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 14.02.2008 08:21

wrzuć w wyszukiwarkę viamichelin lub map24 będziesz miał szczegółową trasę i możesz ustalić godziny pokonania Budapesztu, nie jest taki straszny, w każdym mieście tworzą się korki rano i popołudniu, trzeba ich unikać, Budapeszt daje się przejechać bez problemu.
witoldwojciech
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) witoldwojciech » 14.02.2008 10:16

Dzieki :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Lublin - Makarska - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone