Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Lublin - Istria proszę o podpowiedź

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 13.04.2014 13:04

Witam serdecznie
Zaznaczam z góry, że jeździłem ta trasą już kilka razy ale od zeszłego roku na mapach google pojawiła się droga
E 71, R4. Widziałem w zeszłym roku prowadzone roboty na trasie do granicy z Węgrami ale moje pytanie dotyczy tej właśnie drogi. Znajomi którzy jechali tydzień temu do Budapesztu nie widzieli możliwości zjazdu na E71,R4. Moje pytanie:
Czy E 71, R4 to fikcja, czy istnieje i jest dopuszczona do ruchu, czy jest płatna czy jeszcze nie. To jedno, a drugie pytanie dotyczy Preszowa. Rok temu "obraziłem" się na Słowaków :-) i pojechałem nie autostradą do Koszyc tylko drogą równoległą numer 68. Na drogę 68 skręcałem na 'placu budowy" (skrzyżowanie w Preszowie ulic: Svobska-Koszycka-Petroviańska) I teraz moje drugie pytanie:
Czy to skrzyżowanie jest już ukończone.

To byłoby na tyle
Pozdrawiam wszystkich miłośników Chorwacji :-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2014 13:44

demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 13.04.2014 14:38

R4 z Koszyc do granicy to wg strony dialnicnenalepky.sk jedyny płatny fragment tej drogi.
NDS na swojej stronie ndsas.sk nie podaje żeby zjezdnost przez Presov była utrudniona.
Piotr53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 13.04.2014 18:45

:-)
Wiedziałem że otrzymywanie odpowiedzi na zadane pytania są szybkie i wyczerpujące ale żeby aż tak szybkie i wyczerpujące :D :D :D
Rozumiem, że kupując winietkę na Słowację przejadę na niej przez D1 jak również R4 w obie strony.

Wielkie dzięki
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 14.04.2014 17:41

Piotr53 napisał(a)::-)
Rozumiem, że kupując winietkę na Słowację przejadę na niej przez D1 jak również R4 w obie strony.
Wielkie dzięki

Tak, jeżeli tylko zmieścisz się w terminie ważności zakupionej winietki.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.04.2014 17:57

Piotr53 napisał(a):....i pojechałem nie autostradą do Koszyc tylko drogą równoległą numer 68. Na drogę 68 skręcałem na 'placu budowy" (skrzyżowanie w Preszowie ulic: Svobska-Koszycka-Petroviańska) I teraz moje drugie pytanie:
Czy to skrzyżowanie jest już ukończone.

W listopadzie zeszłego roku było jeszcze rozkopane... :D

demi-duox napisał(a):NDS na swojej stronie ndsas.sk nie podaje żeby zjezdnost przez Presov była utrudniona.

Na targeo też nie ma zaznaczonych utrudnień w ruchu ... :D :papa:
Piotr53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 14.04.2014 19:38

Ok
Zostaje jeszcze w takim razie sprawa przejezdności R4
czekam nadal. Może ktoś się odezwie w tej sprawie. Jeżeli nikt :-) to ja się odezwę po powrocie z Chorwacji (wyjazd 02,05)
Pozdrawiam i nadal czekam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.04.2014 23:15

Piotr53 napisał(a):Ok
czekam nadal. Może ktoś się odezwie w tej sprawie. Jeżeli nikt :-) to ja się odezwę po powrocie z Chorwacji (wyjazd 02,05)

Hm ... wydawało mi się, że sprawa przejezdności R4 wynika jednoznacznie z linka podanego przez Janusza...
W listopadzie zeszłego roku jechałem tym odcinkiem R4 na Węgry tam i z powrotem i z przejezdnością nie było problemu :D Pozdrav :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2014 00:32

Piotr53 napisał(a):Ok

www.kosice-foto.sk/r4/otvorenie/
Piotr53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 15.04.2014 10:41

Dziękuję za informację, która bardzo mi pomoże jak również moim znajomym którzy jadą pierwszy raz do Chorwacji
Pozdrawiam
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 15.04.2014 17:22

Piotr53 napisał(a):Zostaje jeszcze w takim razie sprawa przejezdności R4
czekam nadal. Może ktoś się odezwie w tej sprawie. Jeżeli nikt :-) to ja się odezwę

jedno nie wyklucza drugiego

po powrocie z Chorwacji (wyjazd 02,05)

jedziesz rozgrzewać Adriatyk :wink: :?:
Piotr53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 15.04.2014 22:20

:-)
Czy rozgrzewać to nie wiem, zobaczymy. Mamy wynajęty domek dla 8 osób. Będzie fajnie :-)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone