napisał(a) zawodowiec » 24.06.2006 00:57
MarkSt napisał(a):(nie przez Nitrę tylko skrótem)
Żebyś wiedział na czym stoisz a raczej po czym jedziesz
- to taka górska kręta droga, specjalnie nią jeździłem żeby uniknąć całego tranzytowego ruchu główną drogą przez Nitrę. Zwykle jest pusto. Jak takie dróżki lubisz to powinno pójść szybciej jak przez Nitrę.
MarkSt napisał(a):Czy jest sens pchać się do Sarajeva, bo widzę że w Zenicy mogę odbić na trasę która omija miasto i dochodzi bezpośrednio do drogi na Mostar. Chociaż kusi mnie żeby zobaczyć jak wyglądo obecnie to miasto.
O której drodze mówisz? Na mapie widzę parę wariantów drogami niższej kategorii. Bo ten przez Donji Vakuf i Bugojno to spore nadłożenie drogi.
Aaaa jeszcze z Osijeku do Sarajewa nie wiem czy nie będzie szybciej przez Borovo-Vinkovci-Zupanja-Tuzla. Chyba znowu mniej zabudowane.
Z Sarajewa jeszcze do rozważenia trasa prosto na południe przez Gacko - tej nie znam, zdaje się że są kawałki szutrowe, wypasione krajobrazy, kiedyś na pewno się przejadę, może już w tym roku. Za to tracisz Mostar - albo rybka albo akwarium
Zależy co lubisz.
Sarajewo do zobaczenia koniecznie!
MarkSt napisał(a):No i moje nieśmiertelne pytanie: jak z LPG na tej trasie
Nie umiem odpowiedzieć, mnie to nie dotyczy, ale jest tu pełno dobrych dusz na forum co podpowiedzą
pzdr