Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Łódź CRIKVENICA

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomoAga
Plażowicz
Trasa Łódź CRIKVENICA

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomoAga » 17.04.2011 20:00

Witajcie !!
Wybieramy się na majówkę z moją ukochaną do CRIKVENICY
Czy można prosić kogoś obytego o wskazanie nam trasy jak jechać .Jak na 2011r wygląda sytuacja z winietkami ? Gdzie są i w jakich cenach ? Na co zwrócić uwagę w czasie podróży ?Jak wyznaczam trasę ,to nawigacja mi wskazuje na przejazd przez Wiedeń ... Czy warto tamtędy jechać ?
a może ktoś podpowie ,którędy przejechać by mieć malownicze widoki?
Sorki ,że tyle pytań.. :)
aha i jeszcze jedna sprawa ,jedzie ktoś z Groupona w tym czasie ? może wspólna podróż ...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.04.2011 20:14

TomoAga napisał(a):Jak wyznaczam trasę ,to nawigacja mi wskazuje na przejazd przez Wiedeń ... Czy warto tamtędy jechać ?

Łódż - Cieszyn -Zilina -Bratysława- Wiedeń (obwodnicą nie przez Wiedeń) - Graz - Maribor (objeżdzać czy nie objeżdzać A2 w Słowenii decyzja należy do ciebie) -Zagrzeb - Karlovac -Crikvenica.
TomoAga napisał(a):Jak na 2011r wygląda sytuacja z winietkami ?
Winiety
TomoAga napisał(a):Na co zwrócić uwagę w czasie podróży ?

Na nic .......pakować się i jechać!
Najważniejsze to nie zapomnieć dokumentów i papierków lub plastików do płacenia.

Szerokości i przyjemnej majówki
TomoAga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomoAga » 17.04.2011 20:16

dziękuję za odpowiedź ,zapomniałem dodać ,że moja ukochana ma tylko dowód osobisty ,czy wszędzie przejedziemy ? szczególnie czy wjedziemy do Chorwacji ? bo słyszałem podzielone opinie ...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.04.2011 20:21

....ale z ciebie leń :lol:
Nie ma to jak wszystko podane na tacy.
Czy wjadę na dowód osobisty, czy musi być paszport ?
TomoAga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomoAga » 17.04.2011 20:25

oj tam :P
czy przez alpy da się przejechać ? jak drogo to kosztuje ? :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.04.2011 20:33

maniust napisał(a):Łódż - Cieszyn -Zilina -Bratysława- Wiedeń (obwodnicą nie przez Wiedeń) - Graz - Maribor (objeżdzać czy nie objeżdzać A2 w Słowenii decyzja należy do ciebie) -Zagrzeb - Karlovac -Crikvenica.

Jak jechałem do Crikvenicy to przez Austrię do Klagenfurtu a potem Słowenia (góry) i do Chorwacji.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 17.04.2011 21:31

Jak na majówkę do Crikvenicy, to znaczy na 4 dni, więc tylko i wyłącznie przez Słowenię do Postojnej, przejście Rupa i dalej po krótkim kawałku autostrady przez Rijekę do celu. Dlaczego tak? Wystarczy obserwować kamerki na granicy HR i SLO w okolicy dnia i godziny o której planuje się ją przejechąć.
Ja też jadę na majówkę i to co obserwuję na przejściu Maceji ( tak proponują powyżej) wygląda jak w okresie wakacyjnym. Obserwuję od piątku i jest fatalnie jeżeli chodzi o gadziny ok.południa lub wczesnego popołudnia
Dla Ciebie Rupa w tym wypadku jest najlepsza zawsze bezproblemowe przejście, ja niestety ze względu na cel tj.Pag nie mam zbyt wielu alternatyw.
W naszym kraju naj;epiej Bielsko, Cieszyn, potem Brno, Wiedeń, Graz itd.
Droga nr.11 Cieszyn-Cadca fatalna w remoncie i korkach.
TomoAga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomoAga » 17.04.2011 22:20

którego lecisz kolego ?
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 18.04.2011 05:30

29.04.br. skoro świt.
jaskol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaskol » 18.04.2011 09:18

wielbiciel napisał(a):Droga nr.11 Cieszyn-Cadca fatalna w remoncie i korkach.

W czerwcu jade przez Słowacje i zastanawiam się,
czy jechac Cieszyn-Cadca ?

Czy juz lepiej jechać Zywiec - Zwardoń,
jaki jest tam stan drogi ?
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 18.04.2011 10:03

W ubiegłym roku jechałem odcinkiem Żywiec-Zwardoń-Cadca. Polski odcinek droga jest ok, niedawno wyremontowana, fajna widokowo, jak tylko nie ma korków to warto nią pojechać. Odcinek Zwardoń-Cadca - przeciętna jakość drogi ale to tylko kilkanaście kilometrów.
TomoAga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomoAga » 20.04.2011 08:26

Jeszcze inaczej .Zatrzymujemy się w Jurgowie ,by z rana około 6-ej wyjechać dalej .Czy mógłby ktoś napisać jaką drogę obrać z Jurgowa ?
i ile mniej więcej może wynieść podróż ?
mamy zakwaterowanie o 16tej w Crikvenicy ,czy w 10h dojedziemy spod granicy ze Słowacją ?

Może ktoś jedzie na sobotę ?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 20.04.2011 09:10

TomoAga napisał(a):oj tam :P
czy przez alpy da się przejechać ? jak drogo to kosztuje ? :)

8O 8O 8O
Nie, nie da się.
Wszędzie stoją legiony rzymskie, które czatują na tych z północy, biorąc ich za najeźdźców.... :lol:
Trzeba sute myto zapłacić. :wink:

Btw. skąd Ty żeś się urwał człowieku?
Mamy XXI wiek!

I co jeszcze chcesz wiedzieć o tej drodze z Jurgowa?
Czy ma krawężniki z boku i czy da się nią przejechać?
Może potrzebujesz pilota, który Cię poprowadzi za rączkę, skoro nawigacja nie wystarcza?

Jak widzę takie posty z takimi pytaniami, to się ciężko zastanawiam, czy CRO.pl jest takie trudne w odbiorze lub niejasne, czy to ludzie coraz bardziej dziwni i niekumaci....bo, że bezmyślni i leniwi to już każdy widzi.
Naprawdę!
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 20.04.2011 09:27

Ja zawsze z Łodzi jadę na Cieszyn, a potem na Brno, Mikulov lub Breclav, Wieden, Graz, objazd Autostrady w Słowenii.

Mam również wypróbowana trasę przez Bratysławę, ale z doświadczenia wiem, że przez Brno jest szybciej i od kiedy jest nowy odcinek autostrady do Wiednia, chyba wygodniej.
Pozdrawiam
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 20.04.2011 09:32

popieram całkowicie opinię "fatamorgana" ,........ 90 % informacji jest na forum , ale po co szukać ? lenistwo czy naiwność , forumowicze i tak są wyrozumiali bo czasem przydałby się "mocniejszy tekst" na podobne (powielane) pytania

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone