Witajcie, na samym początku witam wszystkich Cromaniaków. Od jakiegoś czasu podczytuje Wasze forum i bardzo dużo mi pomogliście. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie miała jeszcze wielu pytań, których nie znalazłam na Waszym forum
Zdecydowałam się na wyjazd na Makarską Riwierę, konkretnie Baska Voda. Jedziemy 21-30 sierpień 2013
Ze względu na moja pierwszą, "dziewiczą" wręcz podróż zagraniczną zdecydowaliśmy się zarezerwować apartament. No cóż, jestem kobietą muszę mieć wszystko w miarę zaplanowane, lekko pedantyczne, ale jednak dla mnie ważne jadę z 2-letnim synkiem, więc tez wolałam mieć nocleg już zapewniony. Wybraliśmy apartamenty Valeo http://www.valeo-apartmani.com/. Do plaży 300m, trochę trzeba podejść, ale cena jaką nam zaproponowano, była najniższą ceną w Baskiej Vodzie na ten sezon. Wiem, czytałam Wasze posty, że jadąc w ciemno można zbić nawet 40% ceny, ale mam cichą nadzieję na małe negocjacje po przyjeździe, może coś się uda wkońcu wpłaciłam dopiero 100euro
Do wyjazdu ponad pół roku, więc na rezerwacji narazie moje planowanie się kończy Póki co nie daje mi jednak spokoju dojazd do Chorwacji i tu właśnie liczę na Waszą pomoc.
Interesuje mnie trasa przez Słowację, Węgry i obcięcie kosztów autostradowych do minimum. Wiem, że autostradą dojedziemy szybciej, ale mi na tym mało zależy. I tak planujemy rozbić podróż na dwa z noclegiem w okolicy Plitvic. Może jakiś polecacie? Chce, żeby było bezpiecznie i nie tzw. zadupiem polna drogą
Zaproponujecie coś? W sumie największy problem sprawia mi Słowacja, prócz autostrady od Ziliny, wszystkie drogi prowadzą przez teren górzysty. Wolałabym uniknąć strasznych stromizn
Wymagająca jestem ale te informacje które zgromadziłam i tak sa mi już bardzo pomocne, więc dziękuje za dalszą pomoc