mysza86 napisał(a):Przeanalizowałam wstępnie trasę, chcąc zwiedzić Plitvice, musiałabym wyjechąć ok 13 z Krakowa. Ale jest jedno "ale" W Plitvicach (w okolicy) byłabym 2-3 w nocy, wtedy nie ma szans na znalezienie noclegu, bo ludzie najnormalniej w świecie śpią :/ macie jakieś pomysły?
Rezerwację w Baskiej vodzie mamy od 21 sierpnia. Wyjazd byłby 19 sierpnia ok 13 z Krakowa, będąc od rana 20 sierpnia w Plitvicach spokojnie moznaby się przespać, zwiedzić jeziora i znowu przespać Ruszyć z samego rana 21 sierpnia i być 11-12 godzina w Baskiej. Tylko dojazd do Plitvic poprostu wychodzi mi w złych godzinach :/
Lider16 napisał(a):mysza86 napisał(a):Przeanalizowałam wstępnie trasę, chcąc zwiedzić Plitvice, musiałabym wyjechąć ok 13 z Krakowa. Ale jest jedno "ale" W Plitvicach (w okolicy) byłabym 2-3 w nocy, wtedy nie ma szans na znalezienie noclegu, bo ludzie najnormalniej w świecie śpią :/ macie jakieś pomysły?
Rezerwację w Baskiej vodzie mamy od 21 sierpnia. Wyjazd byłby 19 sierpnia ok 13 z Krakowa, będąc od rana 20 sierpnia w Plitvicach spokojnie moznaby się przespać, zwiedzić jeziora i znowu przespać Ruszyć z samego rana 21 sierpnia i być 11-12 godzina w Baskiej. Tylko dojazd do Plitvic poprostu wychodzi mi w złych godzinach :/
Wyjedź z Krakowa rano (niekoniecznie bladym świtem ) i wtedy będziesz w Plitvicach wieczorem, znajdujesz nocleg a następnego dnia zwiedzasz Plitvice. Potem albo nocleg i jazda do Baski rano albo po zwiedzaniu nie spiesząc się jedziecie do Baski zahaczając np o Zadar (polecam nocne zwiedzanie)
Opcji jest dużo
mysza86 napisał(a):szaki17 dzięki może faktycznie zamienię Plitvice na Krka mniej kombinowania
szaki17 napisał(a):A przy wodospadach "Krka" można się wykąpać, super zimna woda lub popłynąć łodzią po rzece.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi