mieszko181 napisał(a):tak ale ja bym wolał jechać przez góry poniewż są piękne widoki i trasa ogólnie ciekawsza a chodzi mi o odcinek od
st polten do Graz
Alauda napisał(a):Witam.
Na googlach trasę z Kalisza ale na Istrie pokazuje w dwóch wariantach; na Wrocław lub na Gliwice obie się łączą w miejscowości Ołmuniec. Jakieś wskazówki, którą lepiej wybrać jadąc w czerwcu w piątek w nocy?
mieszko181 napisał(a):ja bym wolał jechać przez góry poniewż są piękne widoki i trasa ogólnie ciekawsza a chodzi mi o odcinek od
st polten do Graz
grab56 napisał(a):mieszko181 napisał(a):ja bym wolał jechać przez góry poniewż są piękne widoki i trasa ogólnie ciekawsza a chodzi mi o odcinek od
st polten do Graz
Lepiej się zastanów dobrze nad tą "malowniczą trasą", bo jazda przez góry wąskimi austriackimi dróżkami może być niezwykle męcząca i jeśli chciałbyś tak odbyć całą podróż do Zadaru, to licz się z tym, że nawet dwa noclegi spędzisz w drodze.
A jeśli planujesz trasę "na raz", to zapomnij o omijaniu Wiednia (no chyba, że przez Węgry jedziesz) i czym prędzej pakuj się na autostradę i z niej nie zjeżdżaj, jeśli nie musisz. Jadąc bez noclegu darowałbym sobie też Boboszów, bo od Wrocławia aż do czeskiej autostrady droga jest dosyć męcząca.
Jak pisze Calapula, trasa na Gliwice wydaje się ok. Możesz też jechać na Częstochowę.
grab56 napisał(a):elka21 napisał(a):Z dobrą radą, spóźniłeś się 15 lat.
Istotnie, ale to wina Adama, bo wykopał jakiś stary wątek
Calapula napisał(a):grab56 napisał(a):elka21 napisał(a):Z dobrą radą, spóźniłeś się 15 lat.
Istotnie, ale to wina Adama, bo wykopał jakiś stary wątek
Wszystko jest dobrze, to jest nowy wątek, który Alauda wpisała w stary. Pytanie o trasę, ale na Istrię a nie do Zadaru, jest jak najbardziej aktualne. Tylko trochę zamieszane.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi