Proszę o propozycję trasy na Cres z Jeleniej Góry , szczególnie mnie interesuje czy na wyspę płynąć z Brestova czy z Krk
Dziękuje i Pozdrawiam !
elhakim napisał(a):Dziękuje za propozycje , jechałem w zeszłym roku na Istrę przez Czeskie Budziejowice i raczej średnio , myślę o trasie przez Brno Wiedeń Graz , lub Pilzno - Regensbur i dalej na południe ,
może ktoś jechał na Cres przez Krk i płynął promem z Valbiska ? podobno ten odcinek z Opatiji do Brestova to dość męczący ...
Potwierdzam. Bardzo przyjemna i widokowa, choć czasem bardzo kręta droga. W tym roku przemierzałem ją kilka razy.walp napisał(a):elhakim napisał(a):Dziękuje za propozycje , jechałem w zeszłym roku na Istrę przez Czeskie Budziejowice i raczej średnio , myślę o trasie przez Brno Wiedeń Graz , lub Pilzno - Regensbur i dalej na południe ,
może ktoś jechał na Cres przez Krk i płynął promem z Valbiska ? podobno ten odcinek z Opatiji do Brestova to dość męczący ...
Ale gdzież tam męczący. Bardzo ładnie (aczkolwiek z niską średnią) jedzie się drogą nr 66 przez Riwierą Opatijską ( Lovran, Medveje, Mošćenička Drage, Brseč
walp napisał(a):W obu wariantach trasy, odległość jest podobna. Możesz wybrać opcję przez Krk, ale wtedy masz po drodze newralgiczne punkty: przejście graniczne w Macelj oraz bramki Zagrzeb-Lučko. Ja jednak pojechałbym autostradą przez Słowenię i dalej na Istrię, do przeprawy Brestova (Istra) - Porozina (Cres). It's up to you.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi