napisał(a) waski39 » 13.04.2011 21:56
Tunele to była troszkę taka atrakcja , u nas takich nie znajdziesz ...naliczyliśmy tak około 15 mniejszych i większych tuneli na trasie do Pagu . Najdłuższe to Mala Kapela 5795 m i Sveti Rok 5759 m .
Przejazd darmowy .
Widoki oczywiście piękne . Prawdziwy klimat Chorwacji poczujecie dopiero po przejechaniu tunelu Sveti Rok . Jechałem tą drogą dwa razy na Pag , za pierwszym razem w nocy , temperatura na zewnątrz auta przed tunelem 13 st. C po przejechaniu tunelu 24 st. C .
Za drugim razem jechałem tam w ciągu dnia ...co za widok po przejechaniu tunelu ...wow ...
Na samym Pagu jeśli wylądujesz tam nad ranem lub w nocy , to polecam po odjechaniu kilku kilometrów od mostu , zatrzymać samochód i wysiąść z auta . Po co ? To okres kiedy kwitną lawendy ...poczujesz ten zapach i nigdy go nie zapomnisz .
Jadę 2 lipca ....codziennie inna plaża ... no może . Znalazłem jeszcze pięć fajnych plaż na których jeszcze nie byłem , muszę tam postawić stopę .
Jest ich tam bardzo wiele ...ale takich dzikich plaż na które trzeba dojechać autem i jeszcze później trochę dymać z buta , ale warto . Te plaże w centrum są przeludnione jak na mój gust , chociaż i tak dużo mniej ludzi jak nad naszym morzu . Są miejsca gdzie na całej plaży jest kilka osób albo nikogo . To mi się podoba cisza i spokój .