Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa Gdynia - Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
balewa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) balewa » 07.06.2012 13:33

A ja dalej nie do końca wiem którędy jechać?! Jak pomyśle o zaczynającym się Euro i naszych drogach robi mi sie słabo!
per6
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) per6 » 07.06.2012 19:48

balewa napisał(a):A ja dalej nie do końca wiem którędy jechać?! Jak pomyśle o zaczynającym się Euro i naszych drogach robi mi sie słabo!

Ja wyjeżdżam 30.06 i "dzięki" Euro ruszam w drogę o 22:00. Jest duża szansa na szybki przejazd przez Polskę (korki, budowy itd)
balewa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) balewa » 07.06.2012 20:37

My też 30 czerwca ale Wy z Torunia to połowa drogi przez Polskę! A AUTOSTRAD I TAK WSZYSTKICH NIE MA.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 08.06.2012 07:12

krispinus napisał(a):
Zazdroszczę tym co mieszkają na południu Polski!!!!!

A ja przez 12 lat , jeżdżąc z rodzinką nad polskie morze , zazdrościłem tym co mieszkają na północy Polski.

popieram w 100% ;) chociaż mi raz udało się zrobić trasę Sopot - Wrocław w 4,5 godz. Fakt, że nawet nie zauważyłem, że mnie policja zatrzymywała ale da się...;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 08.06.2012 07:13

balewa napisał(a):My też 30 czerwca ale Wy z Torunia to połowa drogi przez Polskę! A AUTOSTRAD I TAK WSZYSTKICH NIE MA.

nie ma, nie ma, ale będą...;)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 08.06.2012 08:17

balewa napisał(a):A ja dalej nie do końca wiem którędy jechać?! Jak pomyśle o zaczynającym się Euro i naszych drogach robi mi sie słabo!

Witaj

Po doświadczeniach jazdy przez Boboszów - mało komfortowa, wytłuczeniu zawieszenia na D1, obecnie jeżdżę z Gdańska na Cieszyn, Żylinę, Bratysławę i tam już w zależności gdzie jadę to na Wiedeń lub Budapeszt.

Trasa może z 90 km dłuższa niż inne ale bardziej komfortowa.

Pozdrawiam
Scandinavian
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scandinavian » 10.06.2012 14:56

Dla wszystkich którzy jadą z pomorza przez Boboszów zapraszam na odpoczynek do mojego miasta Duszniki Zdrój jest to uzdrowisko ale jest w nim ciekawy hotel pt: ZIELONE SUDETY i można tanio nocleg trafić w sezonie za 40zł/os.
Ja do Chorwacji mam bliżej niż wy ale w taki sposób mogę wam pomóc, zjeżdżacie z trasy ok 20km.
Link do hotelu: http://www.eholiday.pl/noclegi-kz2739.html
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 11.06.2012 14:08

kawi napisał(a):Hej Dąbrówka,my też zawsze tak jeździliśmy, ale to dwa dni ze spaniem gdzieś w Czechach; szkoda mi urlopu i myślałam o drodze przez Niemcy żeby było bliżej. Jak wprowadzili winiety w Słowenii zaczęliśmy jeździć przez Węgry i nie jest źle chociaż dalej mi się dłuży.

Zazdroszczę tym co mieszkają na południu Polski!!!!!

Cześć kawi :)
My zawsze coś zwiedzamy w PL (wyjazd zawsze o 8:00) i nocleg wypada nam po przekroczeniu granicy z Austrią. Przez Niemcy jechałam 2 lata temu i więcej już nie jadę o czym pisałam na innym wątku: dwa mega korki, gdzie ludziska grali w piłkę, kometkę i robili sobie piknik na autostradzie. Nie dość że nic nie udało się przez to zwiedzić po drodze to jeszcze podróż zajęła nam kilka godzin więcej (przez te korki) niż zazwyczaj - byliśmy wykończeni.

Co do mieszkania nad morzem. Nie zapomnę miny jednego Chorwata, który nie mógł pojąć po co my z nad morza tarabanimy się taki kawał drogi nad inne morze, morze o morze hehehe.
kawi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawi » 22.06.2012 14:36

Dziekuje wszystkim, długo mnie tu nie było, niestety praca.... i totalny brak czasu. Co do drogi już zdecydowaliśmy, wyjeżdżamy nad ranem w sobotę , jedziemy tak jak radzi bodzio_gdańsk i mamy nadzieje znaleźć sie w niedzielę w południe w Cro, koło Zadaru. Jedziemy w dwa samochody z Trójmiasta a trzeci dołącza w okolicach Krakowa. Mam nadzieję że spokojnie dojedziemy, oczywiście z przystankami i odpoczynkiem, ale na noc raczej nie zostajemy nigdzie. Jeszcze raz dziekuję za pomoc i rady.
kawi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawi » 22.06.2012 14:56

Dąbrówka masz racje, morze a morze, chociaż ja nasz Bałtyk uwielbiam, tylko szkoda że nie ma pogody no i taki zimny...nie ma porównania; natomiast fale 100 razy lepsze niż w Adriatyku. Wracając do podróży , tak jak pisałam jedziemy przez Polskę, Niemcy odpadają.
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 27.06.2012 14:42

My startujemy w sobote rano z Gdyni na Slowacje a od 2 lipca do Chorwacji. Trasa ze Slowacji na Pag taka: http://goo.gl/maps/QqWi
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 28.06.2012 14:25

po ile sa teraz winiety w Austrii i Slowenii?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.06.2012 14:45

martol92 napisał(a):po ile sa teraz winiety w Austrii i Slowenii?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 29.06.2012 10:25

Dzieki. W Słowenii podane sa na 2011 rok. Nic sie nie zmienilo?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2012 10:46

martol92 napisał(a):Dzieki. W Słowenii podane sa na 2011 rok. Nic sie nie zmienilo?

http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone