Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Gdansk -Sibenik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pafiozo
Podróżnik
Trasa Gdansk -Sibenik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pafiozo » 04.04.2006 11:35

Moze ,ktos moglby mi przyblizy koszta takiego przejazdu samochodem, nie chodzi mi o koszta paliwa ,bo to w zaokragleni jestem sobie sam w stanie wyliczyc ,ale chodzi o oplaty drogowe (winiety i tym podobne).
Prosze rowniez o pomoc ,w zaplanowaniu trasy ,bo mam dylemat ktoredy ... Czy lepiej przez Czechy ,Austrie ,Slowenie ,czy moze przez Slowacje i Wegry chodzi o to zeby bylo w miare jak najtaniej ,ale zeby nie jechac w nieskonczonosc :wink:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 04.04.2006 11:42

Pafiozo napisał(a):... Czy lepiej przez Czechy ,Austrie ,Slowenie ,czy moze przez Slowacje i Wegry

Zdecydowanie polecam trasę Cz-A-SLO.
Może nie najtaniej (winiety: Cz i A),ale za to widoki rekompensuja wszelkie dodatkowe opłaty......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2006 11:59

Witam,zanim przejedziesz po naszych "pięknych"drogach do granicy będzieszmiał już dosyć,więc polecam trase przez czechy,austrię(wygodniej,łatwiej,bezpieczniej,szybciej)koszt winiet i paliw tu:www.pzmtravel.com.pl
[/url].Pozdr.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.04.2006 12:04

... Czy lepiej przez Czechy ,Austrie ,Slowenie ,czy moze przez Slowacje i Wegry ...

hej, zdecydowanie popieram przedmówcę - Czechy + Austria + Słowenia. Opłaty to koszt, który trzeba ponieść - nie da się inaczej. Ta trasa jest zdecydowanie szybsza i wygodniejsza. Proponuję nocleg w Mikulovie (granica Czechy-Austria) lub w Graz (Austria), gdzie znajdziesz tani hotel (http://www.oekotel.com/index_pol.php) a do granicy ze Słowenią rzut beretem. Jeśli jedziesz pierwszy raz - polecam trasę równoległą do autobany - będziesz miał okazję zobaczyć wówczas kawałek "dawnej Jugosławii"/ jesli ci się jednak spieszy - autobaną jedziesz, jak po maśle (+ ponad stówka opłaty), pozdro, k.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 04.04.2006 13:02

Ja proponuję Cze (Cieszyn) dalej Słowacja (chyba więcej autostrady niz w Czechach) Austria, Słowenia i Cro. Tak jechałem w zeszłym roku i było fajnie. Winieta w Słowacji i Austrii a w Cro bramki na aurobanie. Droga podobna odległościowo jak przez same Czechy.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 04.04.2006 13:26

Również polecam opcję Adama. Z Cieszyna przez Czechy na Ziline i do Bratysławy.
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 04.04.2006 15:35

Słowacja winieta - ok. 25 zł
Austria winieta - ok 50 zł
Chorwacja koszt przejazdu autostradą (cały odcinek) ok 75 zł w jedna stronę
marcin_00
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_00 » 04.04.2006 16:21

Ja osobiście jadąc z Gdańska preferuję drogę przez Niemcy .
Niestety droga przez Polskę to męka i horror, a tak tylko 300 km zwykłej drogi i potem same autostrady .
Żyć i nie umierać :lol: .
Pafiozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pafiozo » 05.04.2006 21:28

Dzieki wszystkim za odpowiedz.Sluchajac rad starych wyjadaczy pojade przez Czechy Austrie i Slowenie .Do zobaczenia na trasie !!!!!! :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone