pasażer napisał(a):Rozumiem, że nocowałeś w Mikulovie i w hotelu były winietki. Pewnie tylko kilka zł droższe.
Madzik68 napisał(a):To ja tak nieśmiało z jednym pytaniem, już czytałam gdzieś na ten temat, ale się zgubiłam i nie mogę znaleźć, mianowicie, mamy spór z mężem, ja właśnie po przeczytaniu kilkunastu postów stwierdziłam że pojedziemy płatnymi drogami w Słowenii,a mąż twierdzi, ze nie ma zamiaru płacić kupy ojro za kilka minut jazdy, no i jak ?? kto ma racje ;>
taurus napisał(a):Co do cen, to porównywałem z oficjalnymi i na podstawie wyciągu z karty wychodziło mi, ze nic nie dopłacałem.
Może miałem szczęście, a może źle sprawdzałem ??
Nie jestem teraz na 100% pewny ale płaciłem chyba ok. 200 koron.
Mogę to sprawdzić jeśli jest taka potrzeba ...
pasażer napisał(a):Przy okazji podpowiem, tym co pierwszy raz, by nie płacić za paliwo w Cro w euro tylko kartą! Obsługa stacji sama ustala sobie kurs euro i można się zdziwić.
taurus napisał(a):... wspólników jest dwóch - starszy ok. 55 lat brunet przy tuszy i chudy rudzielec ok. 30 -stki. ...
pasażer napisał(a):taurus napisał(a):
Przy okazji podpowiem, tym co pierwszy raz, by nie płacić za paliwo w Cro w euro tylko kartą! Obsługa stacji sama ustala sobie kurs euro i można się zdziwić.
Na bramkach jeszcze kilka lat temu wołali tylko euro i nie wydawali reszty.
Nord* napisał(a):
Mam jeszcze pytanko: z Cieszyna wjeżdżam na teren Czech czy muszę kupić winietę na ten kawałek do Słowacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi