Nord* napisał(a):W lipcu jadę w stronę Dubrownika a startuję z Gdańska, będę pierwszy raz jechał samochodem.Proszę o rady.
ANITA:) napisał(a):Nord* napisał(a):A udało się komuś pokonać tę trasę w "jednym kawałku" tzn. bez noclegu?
jestem ciekawa jak ten ktoś wyglądał po "dokonaniu" takiego "czynu" Zdrowy rozsądk mówi NIE.
gonzo napisał(a):ANITA:) napisał(a):Nord* napisał(a):A udało się komuś pokonać tę trasę w "jednym kawałku" tzn. bez noclegu?
jestem ciekawa jak ten ktoś wyglądał po "dokonaniu" takiego "czynu" Zdrowy rozsądk mówi NIE.
Ja pokonuje bez noclegu zawsze z przerwami na tankowanie i jedną dłuższą okolo 1 godz.
Ryszard_K napisał(a):od 9 lat jeżdżę z Gdańska "na raz" z 4-ro godzinnym odpoczynkkiem na parkingu Dobra za Bosilievem (ok.1300 km od Gd.)
Zawsze ruszam w niedzielę ok. 4.oo. Trasa: Gd. - Cieszyn - Cadca(Sk) - Bratislava - Mossonmagyarovar(H) - trasa 86 - Redics (lub Letenye) - dalej po chorwackich autostradach. Na parkingu przewaznie jestem o 21.oo-22.oo.
4-5 godz. drzemki i ok 3-4 dalej. Na miejscu (Riv.Makarska) jestem między 8.oo a 10.oo - zalezy gdzie jadę.
Wczesniej (2x) jechałem z noclegiem po drodze ale szukanie noclegu, rozładunek i chyba "adrenalina" sprawiały, że zasypiałem 0 1.oo-2.oo a wstać trzeba znow o 4.oo. To sprawiało, że do celu docieraliśmy ok 16.oo.
Ponieważ jeździmy "w ciemno" to o tej porze jest trudniej znaleźć dobra kwaterę. Przejazd faktycznie męczy (szczególnie przez Pl - dlatego wyjazd w niedzielę), ale od godz 19.oo i przez noc to już autostrada w Cro.
taurus napisał(a):..Ale to moja opinia, swoją moim zdaniem, powinnaś wyrobić jadąc jedną i drugą trasą...
pasażer napisał(a):...Później już przez Opole - Krnov (opisałem wcześniej).
taurus, wypróbuj raz ten wariant zamiast Boboszów.
Pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi