Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Gdańsk, Mikulov, Ciovo Mastrinka

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 10.03.2010 08:26

Pięknie dziekuje za wszystkie opcje i porady :) nocleg mamy już zaklepany w Mikulovie, nie wiem czy to dobra opcja, bo potem jeszcze sporo drogi przed nami . A z Gdańska chcemy wyjechać skoro świt o 4-ej .
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 10.03.2010 08:49

Madzik68 napisał(a): nie wiem czy to dobra opcja, bo potem jeszcze sporo drogi przed nami .

Eeeee tam :wink: to tylko 800 km wyjedziecie o 8 z Mikulova a o 17 będziesz się już pływała w Jadranie :D
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 10.03.2010 09:09

Skoro tak mówisz :D
z Polski wyjeżdżamy w niedzielę, w poniedziałek dalsza część drogi i mam nadzieję że nie będzie dzikich tłumów po drodze w sensie korków :roll:
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 11.03.2010 00:05

Nocleg w Mikulovie to bardzo dobra opcja tyle że po stronie austriackiej jest budowana nowa autostrada i trzeba liczyć się z problemami . Radzę jechać n a Znojmo . Trochę dalej ale można się zatrzymać zrobić toaletę i co nieco kupić w strefie tzw. wolno cłowej.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 11.03.2010 08:02

no google pokazuje z godzinkę wiecej, czyli Wiedeń omijamy z drugiej strony ??
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 08:51

Przed Wiedniem budowa autostrady ale :!:
To nie Polska. Jest wybudowana obok droga tymczasowa i ruch płynny. Wariował mi trochę GPS (nie widział trasy), to go wyłączyłem. Do Wiednia się nie zgubisz. Wiedeń mija się szybko. Na początku trzymać się prawego pasa, bo w okolicach marketu (nie pamiętam nazwy Media??) będzie na skrzyżowaniu w prawo. Wszystko dobrze oznaczone. Sporo pokonuje się tunelem. Zjazd lekko pod górkę na Graz i prosta.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 11.03.2010 09:04

skoro to nie Polska to moze do lipca skończą tą autostradę ;> jak tak sobie czytam wszystkie info na temat dojazdów, objazdów to chyba wydrukuję te wszystkie wskazówki i pojedziemy z teczką notatek do czytania w drodze :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.03.2010 09:44

pasażer napisał(a):Przed Wiedniem budowa autostrady ale :!:
To nie Polska. Jest wybudowana obok droga tymczasowa i ruch płynny. Wariował mi trochę GPS (nie widział trasy), to go wyłączyłem. Do Wiednia się nie zgubisz. Wiedeń mija się szybko. Na początku trzymać się prawego pasa, bo w okolicach marketu (nie pamiętam nazwy Media??) będzie na skrzyżowaniu w prawo. Wszystko dobrze oznaczone. Sporo pokonuje się tunelem. Zjazd lekko pod górkę na Graz i prosta.

Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża, A5 łączy się z obwodnicą S1,potem na S2 i wjazd już na A23, mija się Wiedeń. Na Google Maps i Via Michelin jeszcze tego nie widać, ale zobacz sobie opis trasy Via Michelin jest już rozpisana ta trasa.
Pozdrav
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 10:50

dids76 napisał(a):Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża...

Nie wiedziałem. Rok temu jeszcze było po staremu. Hvala za sprostowanie.
Pozdrav
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.03.2010 11:16

pasażer napisał(a):
dids76 napisał(a):Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża...

Nie wiedziałem. Rok temu jeszcze było po staremu. Hvala za sprostowanie.
Pozdrav

Od lutego otwarte. Liczę że dobre pół godzinki będzie można zaoszczędzić :)
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 11.03.2010 13:35

Stary Chorwat napisał(a):Proponowałbym nocleg koło Brna lub Znojma Wyjdzie trochę taniej i jest bliżej bo do Gratzu daleko. Jadąc na Mikulov trzeba się liczyć z utrudnieniami po stronie Austriackiej z uwagi na budowę autostrady.

Muszę was pocieszyć że budowa autostrady w Austrii zakończona tak że lepiej jechać przez Mikulov po co nadkładać drogi na Znojmo a po za tym choć była budowa to przez Mikulov szybciej się jechalo.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 14:52

Tak, też jeździłem przez Mikulov, ale po tych wiadomościach może ruch się na tej trasie zwiększyć i aby winiet nie zabrakło na małej BP za granicą CZ/AU :?

Alternatywa:
1. z Brna na Bratislavę D2 E65 i drogą 86 przez Węgry (nocleg - termy - Bukfurdo)
2. z Brna na Bratislavę D2 E65 i od Breclav przez Reinthal - Großkrut i wjeżdżamy na E461, która biegnie z Mikulova
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 11.03.2010 15:04

pasażer napisał(a):Tak, też jeździłem przez Mikulov, ale po tych wiadomościach może ruch się na tej trasie zwiększyć i aby winiet nie zabrakło na małej BP za granicą CZ/AU :?

Alternatywa:
1. z Brna na Bratislavę D2 E65 i drogą 86 przez Węgry (nocleg - termy - Bukfurdo)
2. z Brna na Bratislavę D2 E65 i od Breclav przez Reinthal - Großkrut i wjeżdżamy na E461, która biegnie z Mikulova

Od granicy do autostrady jest jeszcze kawałek tak że stacje benzynowe są jeszcze po drodze a po za tym winietę na Austrię możesz już kupić w Czechach jechałem ta drogą parę dni temu a i w sezonie letnim nie jest zle.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 11.03.2010 19:28

dids76 napisał(a):
pasażer napisał(a):Przed Wiedniem budowa autostrady ale :!:

Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża, A5 łączy się z obwodnicą S1,potem na S2 i wjazd już na A23, mija się Wiedeń. Na Google Maps i Via Michelin jeszcze tego nie widać, ale zobacz sobie opis trasy Via Michelin jest już rozpisana ta trasa.
Pozdrav

To są dobre wiadomości :) dzięki :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.03.2010 19:45

Madzik68 napisał(a):To są dobre wiadomości :) dzięki :)

Niewątpliwie, ale jak nie zaczniecie CIĄĆ CYTATY, to poleci zaraz gorące żelazo na d... :!: :evil: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Gdańsk, Mikulov, Ciovo Mastrinka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone