pasażer napisał(a):Przed Wiedniem budowa autostrady ale
To nie Polska. Jest wybudowana obok droga tymczasowa i ruch płynny. Wariował mi trochę GPS (nie widział trasy), to go wyłączyłem. Do Wiednia się nie zgubisz. Wiedeń mija się szybko. Na początku trzymać się prawego pasa, bo w okolicach marketu (nie pamiętam nazwy Media??) będzie na skrzyżowaniu w prawo. Wszystko dobrze oznaczone. Sporo pokonuje się tunelem. Zjazd lekko pod górkę na Graz i prosta.
pasażer napisał(a):dids76 napisał(a):Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża...
Nie wiedziałem. Rok temu jeszcze było po staremu. Hvala za sprostowanie.
Pozdrav
Stary Chorwat napisał(a):Proponowałbym nocleg koło Brna lub Znojma Wyjdzie trochę taniej i jest bliżej bo do Gratzu daleko. Jadąc na Mikulov trzeba się liczyć z utrudnieniami po stronie Austriackiej z uwagi na budowę autostrady.
pasażer napisał(a):Tak, też jeździłem przez Mikulov, ale po tych wiadomościach może ruch się na tej trasie zwiększyć i aby winiet nie zabrakło na małej BP za granicą CZ/AU
Alternatywa:
1. z Brna na Bratislavę D2 E65 i drogą 86 przez Węgry (nocleg - termy - Bukfurdo)
2. z Brna na Bratislavę D2 E65 i od Breclav przez Reinthal - Großkrut i wjeżdżamy na E461, która biegnie z Mikulova
dids76 napisał(a):pasażer napisał(a):Przed Wiedniem budowa autostrady ale
To nie Polska. Jest wybudowana obok droga tymczasowa i ruch płynny. Wariował mi trochę GPS (nie widział trasy), to go wyłączyłem. Do Wiednia się nie zgubisz. Wiedeń mija się szybko. Na początku trzymać się prawego pasa, bo w okolicach marketu (nie pamiętam nazwy Media??) będzie na skrzyżowaniu w prawo. Wszystko dobrze oznaczone. Sporo pokonuje się tunelem. Zjazd lekko pod górkę na Graz i prosta.
Z tego co wiem autostrada (A5) jest już oddana, zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem. Do samego Wiednia już też się nie wjeżdża, A5 łączy się z obwodnicą S1,potem na S2 i wjazd już na A23, mija się Wiedeń. Na Google Maps i Via Michelin jeszcze tego nie widać, ale zobacz sobie opis trasy Via Michelin jest już rozpisana ta trasa.
Pozdrav
Madzik68 napisał(a):To są dobre wiadomości dzięki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi