Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa do Stonu - półwysep Peljasac.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karolcieslicki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcieslicki » 02.07.2013 15:43

Witam,

jaka trase polecacie do miasta Ston z Mazowieckiego. Planuje wyruszyc w piatek z samego rana i teraz kwestia czy planwoac nocleg czy na jeden raz...bedzie dwoch keirowcow.

Karol
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2013 15:46

karolcieslicki napisał(a):Witam,

jaka trase polecacie do miasta Ston z Mazowieckiego. Planuje wyruszyc w piatek z samego rana i teraz kwestia czy planwoac nocleg czy na jeden raz...bedzie dwoch keirowcow.

Karol

My jedziemy z Łodzi przez Słowację, Austrię, objazd autostrady słoweńskiej i nocleg w okolicach Krapiny.
patria
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patria » 02.07.2013 18:09

My również jedziemy z mazowieckiego doOrebica na Peljesac,przez Czechy,Ausrię i SŁOWENIĘ na raz bez noclegu , kierowcy też na zmianę.Jechaliśmy już tak dwa lata temu też na Peljecac,przerwa 4 godziny już w chorwacji, i w drogę.Było w porządku.
Mariusz2411
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz2411 » 02.07.2013 18:30

Witam, ja jechałem w połowie czerwca z Dąbrowy Górniczej do Orebić przez Słowację, Węgry(86), Słowenie, i Chorwacja, noclegu nie planuj skoro jedziecie w więcej niż jeden kierowca to spokojnie dacie rade.
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 02.07.2013 18:45

Jadę 10.07 z Warszawy do Mokalo. Zawsze jeździłem przez Słowację, Austrię, Słowenię (objazd autostrady) a w tym roku chyba spróbuję przez Czechy bo z Pyrzowic do granicy jest autostrada, no oprócz sławnego mostu :wink: .
W dwóch kierowców jechałbym na raz, ja będę musiał gdzieś w Chorwacji trochę się zdrzemnąć, do tej pory trzy razy spaliśmy w Oekotelu Graz.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 02.07.2013 18:53

Jeden nocleg spokojnie wystarczy
W mojej relacji podałem optymalną, moim zdaniem najlepszą drogę z Wawy
Tylko zamiast na Brelę, pojedziecie dalej prosto autostradą

RELACJA

TRASA

Śpijcie w Majolce jak opisałem. Graz ciut za blisko...

Jakby co pytajcie dopiero co wróciłem
Pozdrawiam
karolcieslicki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcieslicki » 02.07.2013 21:20

Wielkie dzięki!
U mnie głównym "weryfikatorem" trasy będzie 2 letnia córa z ciągłymi pytaniami "tata jus?" ;)

Pierwsza trasa z skuterem na przyczepce i dzieckiem na tyle wiec dam znać jak poszło.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2013 06:18

Kup "Tablet uspokajający" i będzie spokój :mrgreen:
karolcieslicki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcieslicki » 03.07.2013 06:38

Juz jest wraz z wgranymi trylionami godzin bajek itd. itp. :roll:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.07.2013 06:39

No to melduj potem jak poszło. Powodzenia !
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2013 07:45

Ta trasa jest bardzo dobra. Jeżdżę nią wielokrotnie.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 04.07.2013 07:48

Teraz u nas właściwie nie ma lepszej alternatywy niż A1 na Ostravę a dalej to jak już komu się podoba jeśli chodzi o Słowenię. Acha w Czechach Breclav też dla mnie optimum, żadne Mikulovy i Znojma... chyba żeby coś tam pozwiedzać

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone