dijek
napisz do mnie na privat adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl GG 6326276
wolander napisał(a):Jechałem do Rabaca w sierpniu 2011. Na Słowenii zjechałem z autostrady w miejscowości Postojna i dalej prze Rupę (już w Cro) i Opatiję - czyli wzdłuż wybrzeża. Wyszedłem z założenia, że bez sensu jest jechac dłuższą trasą i jeszcze płacić za tunel. Dzisiaj mam trochę inne zdanie na ten temat. Jazda wzdłuż wybrzeża to cały czas 40 km/h, piesi, rowerzyści, wąskie zaułki - to jest fajne w czasie lokalnej wycieczki, ale nie po 1000 właśnie zrobionych km. Tylko się człowiek niecierpliwi. Na dzień dzisiejszy to pojechałbym tak:
Na Slo autostradą do oporu, czyli aż do wcześniejszego zjazdu przed rozwidleniem na Triest i Koper. Dalej na Słowenii jest droga 208, którą przez małe lokalne przejście (brak korków) w Marsici wjeżdżamy do Cro. Następnie przez Buzet i Lupoglav aż do Labina i Rabaca. W ciągu dnia jest to calkiem fajna widokowo i mało ruchliwa droga (jechałem nią później), w nocy to raczej nie polecam. Ma też tą zaletę, że omija płatny tunel Ucka, bo przyjeżdza się z drugiej strony . Uff...rozpisałem się trochę, ale myślę, że dzięki temu będziesz mieć info o wszystkich 3 trasach
pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi