Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa do Mikołajek

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwona75
Cromaniak
Trasa do Mikołajek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 31.05.2013 21:44

Moi drodzy, mam pytanie do wszystkich, którzy jeżdżą na Mazury. Jak najprościej dostać się z Krakowa do Mikołajek ? Nie byłam tam tak dawno, że pojęcia nie mam jak jechać . Co z Warszawą ? Z prawa, z lewa ? Jak będzie najszybciej? Czekam na odpowiedzi doświadczonych w tym temacie i z góry dziękuję. :papa:
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 31.05.2013 22:08

Ja jeżdżę z Dębicy, ale od Radomia to będzie tak samo.
drogą nr7 jedziesz do Grójca, tam skręcasz na drogę nr 50 i przez Górę Kalwarię, Kołbiel do Mińska Maz. i dalej "50" do Ostrowi Mazowieckiej. Tam wjeżdżasz na kawałek "8" w kier. Białegostoku i skręcasz na "677" do Łomży. tam kierujesz się "61" na Augustów.
W Kisielnicy skręcasz na "63" na Pisz. W Piszu dalej "63" na Orzysz. Możesz jechać do samego Orzysza i tam skręcić na "16" do Mikołajek lub nie jechać do Orzysza i zrobić skrót przez Nowe Guty. ja tak jeżdżę i dla mnie jest OK.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.06.2013 07:21

Zależy o jakiej porze chcesz przelatywać przez Wa-wę ponieważ można Wa-wę ominąć z lewej przez np.Nowy Dwór Maz. a następnie na Pułtusk i Szczytno
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.06.2013 07:47

Z napisał(a):Zależy o jakiej porze chcesz przelatywać przez Wa-wę ponieważ można Wa-wę ominąć z lewej przez np.Nowy Dwór Maz. a następnie na Pułtusk i Szczytno

Z, kurcze, jak, jadąc z Krakowa, minąć Warszawę przez Nowy Dwór wcześniej przez nią nie przejeżdżając? :roll:

:lol:

Warszawę jakby nie patrzeć przez Warszawę lepiej przejechać, bo Praga częściej stoi zakorkowana.
Na Pragę poleciałbym Północnym i później Jabłonna, Legionowo, Pułtusk i tu kwestia wyboru, bo albo można jak Z pisze, skręcić na Chorzele i Szczytno - warto w Szczytnie zatrzymać się na chwilę, albo na Ostrołękę i tam zazwyczaj skręcam na Kadzidło, do Rucianego.

Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.06.2013 11:11

W kinie jestem nie bardzo mam jak pisać,normalnie można ją ominąć choćby przez Grodzisk Mazowiecki i od kiedy to na Pragę Mostem Północnym skoro on wpada na Tarchomin?.
Ostatnio edytowano 01.06.2013 17:58 przez Z, łącznie edytowano 1 raz
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 01.06.2013 12:22

Dzięki wielkie, zaraz mapkę biorę i lukam na Wasze propozycje.
Z Krakowa pewnie ok. 8 wyjedziemy, dlatego właśnie zastanawiamy się co z Warszawą zrobić. Gdyby to była nocka, to pewnie jechalibyśmy przez miasto, ale nocna jazda nie bardzo nam pasuje... :papa:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone