Re: Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dysku
napisał(a) ajsek » 16.08.2016 22:10
No dobra - sprawdzona trasa ( Słowacja bez autostrad, remonty już prawie ustały); sierpień 2016: Tarnobrzeg - Rzeszów - Barwinek - Świdnik (obwodnica bezpłatna do 3,5t)- Presov ( remont - lecisz na castorame)- dalej trasa 68, równoległa do niby autostrady - Koszyce - dalej 68 dobrze oznakowana do granicy, nie zjedź na obwodnicę /ok. 6 km/ po prawej stronie z 68 - granica - nie warto stanąć na fajkę, nagabywaczy pełno -dalej na Forro /Encs czyli "CPN" z winietkami po lewej stronie drogi, nie ma szans coby minąć
pełno naszych, kupujesz płacąc kartą /bo taniej/ np. 10 dni lub 30 dni ceny winiet/e-matrica na autostrady znajdziesz np. tu
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ - potem to już bajka - Miszkolc- wjazd na autostradę - i Budapeszt -koniecznie przez CENRTUM bo.. no wlaśnie .. nie powiem, że szybciej no, ale... do przemyślenia - ja zawsze, ale to zawsze przez CENTRUM -dalej autostradą koło Baloatonu - i ... już Chorwacja ... - dalej kontrola graniczna i ... dalej autostrada - bramki jak w Polsce, po wyjęciu bileciku z bramki lecisz na pierwszy/drugi/trzeci "CPN" - i ja kupuje ichniejszą kartę z Internetem - muszę, mam dorastające fejsbuuuuuuuuuukowe dzieci - polecam do wyboru VIP na 7 dni no limits /80 kun/, lub TELE2 na 30 dni z 3 GB do wykorzystania /50 kun/, przetestowałem oba polecam VIP z TELE2 musiałem poczytać o konfiguracji, niestety mój fon nie złapał od razu konfiguracji Tele2, VIP poszedł od razu po włożeniu karty - co do powrotu - czuli Lucko doczytaj bo warto, czyli na prawo i kartą
...
Pozdrawiam
ajsek
Polecam Primošten - choć "papu" drogie, już ktoś o tym pisał na forum, nie wierzyłem, ale potwierdzam w Trogir, Splicie czy nawet Makarskiej o wiele taniej..