dzixonZWA napisał(a):Z Puław (woj. Lubelskie) lepiej przez Słowację i Węgry czy przez Czechy, Austrię i Słowenię? Tylko tyle mi powiedzcie a resztę sam ogarnę
Z Garwolina jeżdżę przez Słowację i Węgry
dzixonZWA napisał(a):Z Puław (woj. Lubelskie) lepiej przez Słowację i Węgry czy przez Czechy, Austrię i Słowenię? Tylko tyle mi powiedzcie a resztę sam ogarnę
dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
Zacheusz napisał(a):A jak droga właśnie przez Barwinek Słowację Węgry, rok temu w lipcu cała Słowacja rozkopana. Ktoś w tym roku już tędy jechał?
kato napisał(a):dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
Na dawnej granicy można spokojnie kupić winietę słowacką i węgierską.
O ile nic się od ubiegłego roku nie zmieniło.
kato napisał(a):dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
valdemar napisał(a):
Tak się zapytam, po co utrudniacie sobie życie tymi winietkami na granicy, skoro można je w minutę kupić online?
drakul napisał(a):dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
Zawsze lecimy 19, co do walut to kupujemy eurasy w Lublinie, trochę kun na rozruch i wymiana euro do kuny na miejscu (najlepiej z właścicielem, jakoś zawsze nam wychodzi najkorzystniej), co do winiet to słowacką kupuję w Barwinku (lub jeśli jadę przez Bardejov to na stacji w Bardejowie), a węgierską przez internet. Zresztą Słowacy od tego roku też sprzedają winietki przez internet.
valdemar napisał(a):kato napisał(a):dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
Tak się zapytam, po co utrudniacie sobie życie tymi winietkami na granicy, skoro można je w minutę kupić online?
dzixonZWA napisał(a):drakul napisał(a):dzixonZWA napisał(a):@ drakul . A którą trasą jeździsz do Barwinka? Nr 19? Masz namiary na jakieś miejsce gdzie można ogarnąć winietę na słowację i wymienić PLNY na euro?
Zawsze lecimy 19, co do walut to kupujemy eurasy w Lublinie, trochę kun na rozruch i wymiana euro do kuny na miejscu (najlepiej z właścicielem, jakoś zawsze nam wychodzi najkorzystniej), co do winiet to słowacką kupuję w Barwinku (lub jeśli jadę przez Bardejov to na stacji w Bardejowie), a węgierską przez internet. Zresztą Słowacy od tego roku też sprzedają winietki przez internet.
No ja właśnie nigdy nie leciałem w tamte okolice bo nie jestem z Puław tylko moja jest ale najdalej gdzie ona była to w Kazimierzu Dolnym Te winiety online to trzeba wydrukować i trzymać ze sobą? Różnią się ceną te online od kupowanych na stacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi