OKid2 napisał(a):valdemar napisał(a):amator33 napisał(a):a co to ma za znaczenie? ja spałam i tu i tu. jeśli chodzi o Węgry to toalety na parkingach bez stacji są bezpłatne a toaleta na stacji benzynowej jest za bramką do której trzeba wrzucić monetę, nie pamiętam dokładnie czy 100 Forintów czy więcej.
100 forintow na Shellu, na MOL i OMV bezpłatnie
Ja ostatnio na dwóch OMV najpierw jadąc do Chorwacji, później wracając widziałem bramki do toalet
shrek napisał(a):Czekam jeszcze na odpowiedz jak z tymi toaletami ?
I jeszcze mam pytanie, jak jedziecie z Białegostoky przez Lublin i Rzeszów ?
Jak je omijacie, czy jedziecie przez centrum ?
jan ostrzycki napisał(a):shrek napisał(a):Czekam jeszcze na odpowiedz jak z tymi toaletami ?
Jadąc z północy Lublina nie ominiesz, chyba że wioseczkami, ale to bez sensu. Wjazd na obwodnicę nic nie da, bo na koniec i tak wprowadzi cię w mega korki. Ja bym jechał tak:
Za Elizówką z 835 skręt w lewo w ul. Do Dysa
Potem prosto Wojtasa.
Potem w lewo w Choiny.
Potem prosto Szeligowskiego.
Potem w lewo Smorawińskiego.
Potem w prawo w Solidarności
Potem korek... Obwodnica doprowadzi do tego samego korka.
Potem lewo w Sikorskiego.
Potem proooosto do Rzeszowa...
https://goo.gl/maps/wKKatRM913J2
ewentualnie tak:
https://goo.gl/maps/G55itqCqYUG2
Z grubsza na jedno wyjdzie.
Rzeszów omijasz zgrabnie jadąc obwodnicą/darmową autostradą na Kraków, a potem wg znaków w lewo i wyskakujesz albo na wylocie z Rzeszowa albo już całkiem poza miastem na trasie do granicy. Oznakowania ciągle prowadzą na Barwinek.
szczaw napisał(a):i zostań przy tej trasie przez Rzeszów , Barwinek , Słowacja -omijasz autostradę, Węgry, droga dobra małe wahadła na terenie Słowacji, jeździmy tak już 6 lat i jest naprawdę spoko .Białystok pozdrawia
valdemar napisał(a): 2 godziny drzemki za kierownicą nicsegio nie dają poza subiektywnym poczuciem "jestem odświeżony i moje reakcje są jak błysk"....
Alize 1800 napisał(a):valdemar napisał(a): 2 godziny drzemki za kierownicą nicsegio nie dają poza subiektywnym poczuciem "jestem odświeżony i moje reakcje są jak błysk"....
Tylko "dają" że w kieszeni zostaje od 40-50 euro za nocleg. W obydwie strony biorę nocleg w okolicach Balatonu i nie żałuję.
jan ostrzycki napisał(a):shrek napisał(a):Czekam jeszcze na odpowiedz jak z tymi toaletami ?
Jadąc z północy Lublina nie ominiesz, chyba że wioseczkami, ale to bez sensu. Wjazd na obwodnicę nic nie da, bo na koniec i tak wprowadzi cię w mega korki. Ja bym jechał tak:
Za Elizówką z 835 skręt w lewo w ul. Do Dysa
Potem prosto Wojtasa.
Potem w lewo w Choiny.
Potem prosto Szeligowskiego.
Potem w lewo Smorawińskiego.
Potem w prawo w Solidarności
Potem korek... Obwodnica doprowadzi do tego samego korka.
Potem lewo w Sikorskiego.
Potem proooosto do Rzeszowa...
https://goo.gl/maps/wKKatRM913J2
ewentualnie tak:
https://goo.gl/maps/G55itqCqYUG2
Z grubsza na jedno wyjdzie.
Rzeszów omijasz zgrabnie jadąc obwodnicą/darmową autostradą na Kraków, a potem wg znaków w lewo i wyskakujesz albo na wylocie z Rzeszowa albo już całkiem poza miastem na trasie do granicy. Oznakowania ciągle prowadzą na Barwinek.
stalowy.mis napisał(a):mówisz że droga Barwinek- Stropkov- Vranov- Trebisov- Sarospatak do Miskolca jest lepsza od Barwinek - Preszów - Koszyce - Miskolc ??
dwa lata temu jechalem tą trasą przez Koszyce no i idealna nie była to fakt... w tym roku wybieram sie 26 sierpnia i dlatego pytam
valdemar napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):Rzeszów omijasz zgrabnie jadąc obwodnicą/darmową autostradą na Kraków, a potem wg znaków w lewo i wyskakujesz albo na wylocie z Rzeszowa albo już całkiem poza miastem na trasie do granicy. Oznakowania ciągle prowadzą na Barwinek.
Piszesz kompletne bzdury. Nie ma wyjazdu z autostrady na Barwinek
valdemar napisał(a):stalowy.mis napisał(a):mówisz że droga Barwinek- Stropkov- Vranov- Trebisov- Sarospatak do Miskolca jest lepsza od Barwinek - Preszów - Koszyce - Miskolc ??
dwa lata temu jechalem tą trasą przez Koszyce no i idealna nie była to fakt... w tym roku wybieram sie 26 sierpnia i dlatego pytam
Lepsza nie jest, za to zauważalnie dłuższa, prawie godzina w plecy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi