szymon.p napisał(a):Kumpel jechał w niedzielę w nocy i musiał przejechać autostradą.
Adek99 napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):Jechałem prosto Barwinek/Presov jak znaki pokazują. Nigdzie nie skręcałem.
I tak najlepiej jechać, nie opłaca się odbijać na Stropkov. Również jechałem tą trasą w Sobotę rano, niestety w drodze powrotnej, w Sariskim Stavniku czekałem 10 minut, ale i tak wyszło szybciej niż objazd przez Stropkov.
W tamtą stronę jechałem przez Jasło i Ożenną bo nie chciałem się pchać w zakorkowany w godzinach szczytu Rzeszów. Trasa fajna, praktycznie żadnego ruchu, dzikie tereny Beskidu Niskiego, no i te znaki: Zwolnij Rysie... Wilki.. Niedźwiedzie... Ale po zmroku raczej bym jej nie wybierał.
OKid2 napisał(a):Częśc!
Jestem nowy jeśli chodzi o Chorwację i podróżowanie samochodem Zawsze tylko pociąg - tak, nie samolot
Wybieram się z Rzeszowa do Makarskiej. Myślę o trasie przez Brawinek, Słowacja z winietką z GPSem, potem do Budapesztu i dalej do Makarskiej. W Chorwacji są bramki, nie winietki z tego co zrozumiałem. Możecie powiedzieć jak kształtuje się cena przejazdu autostradami tam? I jaką walutę zabrać najlepiej. W ogóle, jeśli mógłbym prosić, mówcie wszystko co wiecie, jesli stwierdzicie, że może mi się przydać.
ha, i winiety na SVK i Madziarów kupować zaraz po przekroczeniu granicy w danym kraju czy, np. w Polsce z PZM?
Nie bijcie za to, że pytam i nie przeczesuję forum wzdłuż i wszerz, po prostu dosyć szybko i niespodziewanie się zdecydowaliśmy na taki "wakacyjny ruch"
Pozdrawiam!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi