dareks20 napisał(a):Panowie i Panie. Nie może być żadnych mandatów za żarówki czy kamizelki w bagażniku. Jest coś takiego jak konwencja genewska ktora to reguluje. My mamy mieć wyposażenie pojazdu takie jakie obowiązuje w pl i tyle. Jak ktoś płaci to ewidentnie daje zrobić się balona.
Sol-Wagon napisał(a):nie wiem czy jest sens omijać 3 kilkuminutowe wahadła...
Alize 1800 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):nie wiem czy jest sens omijać 3 kilkuminutowe wahadła...
Na jakich odcinkach? Między - pomiędzy?!
Bartolo napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):Krótkie pytania:
1. Czy wszystkie ekspresówki na Słowacji są płatne?
2. Czy odcinek od SK do Miszkolca jest płatny?
3. Czy obwodnica Miszkolca jest płatna?
Pytam bo jakoś nie mogę się zorientować. W tamtym roku obwodnica ekspresowa Świdnika była jeszcze bezpłatna, ale za to odcinek ekspresówki z Koszyc do granicy HU był płatny. Wydaje mi się, że odcinek Tornyosementi HU do Miszkolca też jest płatny. Ktoś podpowie?
1. Wszystkie raczej nie, są odcinki (ekspresowe obwodnice miast) bezpłatne : http://www.ndsas.sk/spoplatnenie-dialnic/49148s
2. Z tego co mi wiadomo nigdy nie był i nadal nie jest płatny ponieważ nie jest to autostrada czy droga ekspresowa
3. Jeżeli chodzi Ci o autostradową obwodnicę Miszkolca, to tak, jest płatna jak każda autostrada na Węgrzech.
valdemar napisał(a):Alize 1800 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):nie wiem czy jest sens omijać 3 kilkuminutowe wahadła...
Między Barwinkiem s Svidnikiem. Plus jedno spore za Svidnikiem.
Te za Barwinkiem to drobne mijanki i rzeczywiście nie ma sensu omijać, wyżej pisałem że w weekend nie ma tirów, które mogą mocno spowolnić przejazd, a za Svidnikiem odbić na Stropkov, aby uniknąć długiego wahadła w Sariskim Stavniku.
Alize 1800 napisał(a):valdemar napisał(a):Alize 1800 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):nie wiem czy jest sens omijać 3 kilkuminutowe wahadła...
Między Barwinkiem s Svidnikiem. Plus jedno spore za Svidnikiem.
Te za Barwinkiem to drobne mijanki i rzeczywiście nie ma sensu omijać, wyżej pisałem że w weekend nie ma tirów, które mogą mocno spowolnić przejazd, a za Svidnikiem odbić na Stropkov, aby uniknąć długiego wahadła w Sariskim Stavniku.
No to trochę super, bo Słowację będę przejeżdżał w sobotę.
I za Stropkovem w prawo na 556 na Giraltovce - no to tak samo jak w ubiegłym roku.
Alize 1800 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):nie wiem czy jest sens omijać 3 kilkuminutowe wahadła...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi