lkemot napisał(a):Dzięki za informację, jadę w sobotę (25.06) i będę omijał wahadło za Svidnikiem przez Stropkov...
też wtedy jadę
bluesman napisał(a):Owain napisał(a): A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił...
czegoś nie rozumiem złamał przepis czy nie ? Jeżeli złamał to to dlaczego sk..syny ? Jeżeli jest pewny swego i miał winietkę na autostrady więc niech interweniuje !
Owain napisał(a):Złamał przepis ale wg mnie sk...syny, bo nie mają tolerancji nawet na 2 km, celowo zatrzymują polskie auta sprawdzając żarówki, których i tak sam bym sobie nie wymieniał, bo od strony klimatyzacji ciężko mi się dostać, dają słone mandaty gdy kamizelki masz w bagażniku a nie w kabinie, a wszystko celem wymuszenia łapówek.
Owain napisał(a):Przecież pisałem, jechałem przez Barwinek a wracałem przez Bardejov i Krępną. Tydzień temu. Do i z Budapesztu. Skrót przez Stropkov to nieporozumienie bo dziury takie że nie da się jechać szybciej niż 50km/h a i tak trzęsie. Przez Krępną i Bardejov jest tylko 13 km więcej. W nocy faktycznie można jechać normalnie, bo kręta przez las i ewentualna zwierzyna ale w dzień powszedni wybierałbym jednak mój skrót. No ale nikogo nie przymuszam:)bluesman napisał(a):Owain napisał(a): A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił...
czegoś nie rozumiem złamał przepis czy nie ? Jeżeli złamał to to dlaczego sk..syny ? Jeżeli jest pewny swego i miał winietkę na autostrady więc niech interweniuje !
Złamał przepis ale wg mnie sk...syny, bo nie mają tolerancji nawet na 2 km, celowo zatrzymują polskie auta sprawdzając żarówki, których i tak sam bym sobie nie wymieniał, bo od strony klimatyzacji ciężko mi się dostać, dają słone mandaty gdy kamizelki masz w bagażniku a nie w kabinie, a wszystko celem wymuszenia łapówek. Kolega miał winietkę, jechał drogą wyglądającą jak autostrada, nagle przekreślony znak i co 20 m "80" "60" i zaraz stoją radarowcy. Oczywiście jeszcze na drodze która ma 4 pasy jak lotniskowiec. Normalny człowiek hamuje z tych 120, ale tam gdzie jest już 60 ma jeszcze 75km/h i dostaje słony mandat. Jak chcesz, broń ich - dla mnie to skur...syństwo
Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko
Złapią buraka, bo grzał 70 w mieście, 20 za szybko
Burak po powrocie do domu opowiada kumplom, że jechał 52,
a do tego jeszcze się do... do żarówek i kamizelki, że go skasowali za niewinność
I tak się rodzą plotki
Owain napisał(a):Przecież pisałem, jechałem przez Barwinek a wracałem przez Bardejov i Krępną. Tydzień temu. Do i z Budapesztu. Skrót przez Stropkov to nieporozumienie bo dziury takie że nie da się jechać szybciej niż 50km/h a i tak trzęsie. Przez Krępną i Bardejov jest tylko 13 km więcej. W nocy faktycznie można jechać normalnie, bo kręta przez las i ewentualna zwierzyna ale w dzień powszedni wybierałbym jednak mój skrót. No ale nikogo nie przymuszam:)
romuald22 napisał(a):Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko
a do tego jeszcze się do... do żarówek i kamizelki, że go skasowali za niewinność
I tak się rodzą plotki
Ja pierdziele...
Czy ty w końcu skończysz te swoje filozofie na forum?
Skąd wiesz kto ile jechał?
Skąd wiesz kto co opowiada kumplom?
Dlaczego obrażasz potencjalnych kierowców przekraczających dopuszczalną prędkość (może nieopatrznie) wyzywając ich od "buraków"?
Po co znowu takie komentarze?
I tak się rodzą jasnowidze i nieskalane forumowe Duchy Święte...
romuald22 napisał(a):Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko
I tak się rodzą plotki
Ja pierdziele...
Czy ty w końcu skończysz te swoje filozofie na forum?
Skąd wiesz kto ile jechał?
Skąd wiesz kto co opowiada kumplom?
Dlaczego obrażasz potencjalnych kierowców przekraczających dopuszczalną prędkość (może nieopatrznie) wyzywając ich od "buraków"?
Po co znowu takie komentarze?
I tak się rodzą jasnowidze i nieskalane forumowe Duchy Święte...
kobrat napisał(a):jemu chyba chodzilo o 2 km bez winiety ??? "Owain napisał(a):
A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił..." --- a tego juz wogole nie rozumiem ???? skoro mial winiete to o co chodzi ??? czy na nie expresowki trzeba inne winiety?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi