ulka740 napisał(a):Kochani podpowiedzcie proszę! CZy przejeżdżając nocą przez Barwinek, kupię w okolicy przejścia granicznego winiety na Wegry?
ulka740 napisał(a):Kochani podpowiedzcie proszę! CZy przejeżdżając nocą przez Barwinek, kupię w okolicy przejścia granicznego winiety na Wegry?
Sol-Wagon napisał(a):na Barwinku na pewno kupisz węgierską, na końcu zabudowań przejścia, po prawej stronie w "okienku" u słowaka, ale czy w nocy mają otwarte...trzeba sprawdzić...
słowacka i austriacka droższa jest dokładnie tylko o 1 EUR od ceny nominalnej...
rpz napisał(a):Witam dla wszystkich ciekawych jak tam trasa przez Słowację to polecam taki objazd jak na mapie https://goo.gl/rgMU69 z utrudnień to jedne wahadło na trasie w miejscowości Niżna Polanka - czekania około 5 min na zmianę świateł, zaraz za skrętem w prawo jadąc z Polski, dodatkowo jakieś remonty pobocza po Słowackiej stronie na drodze 77 oraz budowa wiaduktu na wyjeździe z Bardejowa na Presov, tam jedziemy wolno ale bez zatrzymań, świateł i wahadeł, poza tym prawie pusto, łatwo i przyjemnie. Droga dobra lecz wąska i trzeba uważać szczególnie po polskiej stronie, po Słowackiej niestety dużo terenów zabudowanych i trzeba trochę czasu poświęcić na przejazd.
PS
Jeżeli ktoś jedzie od Dulki to może zaoszczędzić trochę czasu i km jadąc przez Iwla - Chyrowa - Polany - Kepna droga wąska i przez lasy ale pusto i nowy asfalt na całej długości z małym wyjątkiem około 1km gdzie trochę dziur. Trasę przejechałem 27 lipca więc informacje o drodze w miarę aktualne,
anelim napisał(a):hej,
chciałabym zapytać, jaką trasę aktualnie wybrać Lublin - Chorwacja Wiem, że było kilka wątków na ten temat, ale niewiele jest aktualnych, sytuacja na pewno trochę się polepszyła stąd moje pytanie, będę wdzięczna za aktualne informacje
rob111 napisał(a):Witam.
Co do trasy przez Węgry trzeba się teraz liczyć z korkami na M3 zaraz za zjazdem z M31 (w kierunku Miszkolca). Wracałem w ubiegły czwartek i zaczęli roboty na odcinku około 10 km. W stronę Miszkolca wyłączony lewy pas a w stronę Budapesztu nawet dwa. W dalszym ciągu roboty na trasie Preszov - Barwinek. Ktoś wcześniej proponował jazdę "starą trasą" na Śvidnik i jest to dobra opcja. Trzeba w miejscowości Lipniky jechać na Śvidnik (pomiędzy słupkami nowym asfaltem) i za miejscowością Giraltovce skręcić w prawo na Stropkov (drogowskaz z reklamą Tesli). Za Svidnikem 3 wahadła. Trasę do granicy z Polską jechałem w sobotę i nie było tragedii (brak TIR-ów) ale w dzień powszedni to podobno ciężka sprawa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi