darkolo napisał(a):rpz napisał(a):Witam dla wszystkich ciekawych jak tam trasa przez Słowację to polecam taki objazd jak na mapie https://goo.gl/rgMU69 z utrudnień to jedne wahadło na trasie w miejscowości Niżna Polanka - czekania około 5 min na zmianę świateł, zaraz za skrętem w prawo jadąc z Polski, dodatkowo jakieś remonty pobocza po Słowackiej stronie na drodze 77 oraz budowa wiaduktu na wyjeździe z Bardejowa na Presov, tam jedziemy wolno ale bez zatrzymań, świateł i wahadeł, poza tym prawie pusto, łatwo i przyjemnie. Droga dobra lecz wąska i trzeba uważać szczególnie po polskiej stronie, po Słowackiej niestety dużo terenów zabudowanych i trzeba trochę czasu poświęcić na przejazd.
PS
Jeżeli ktoś jedzie od Dulki to może zaoszczędzić trochę czasu i km jadąc przez Iwla - Chyrowa - Polany - Kepna droga wąska i przez lasy ale pusto i nowy asfalt na całej długości z małym wyjątkiem około 1km gdzie trochę dziur. Trasę przejechałem 27 lipca więc informacje o drodze w miarę aktualne,
Witam, na mapie remontami dróg w Słowacji zaznaczony jest brak przejazdu na wyjeździe z Bardejova w kierunku Presova. Czy tak jest i trzeba to jakoś omijać?
Witam
Jak tamtędy jechałem 27-07 to nie było zamknięcia ruchu tylko zwężenie drogi, zresztą jak widziałem to zwężenie długo już funkcjonuje w takiej postaci, choć możliwe że coś się mogło zmienić w przeciągu 2 dni.