luk_ufo napisał(a):.....Na Słowacji znalazłem tylko przy Koszycach....
luk_ufo napisał(a):.....Na Węgrzech pierwsza stacja to w miejscowości Fooro (czy jest tam LPG)....
Buber napisał(a):Za gospodarzem i http://www.motorway.hu/ podaję, że OBWODNICA BUDAPESZTU czyli M0 jest OTWARTA .
Piotrek_B napisał(a):Odnośnie zakupu winietek węgierskich dodam coś od siebie
Nie ma sensu szukać punktu sprzedaży - Węgrzy uruchomili od tego roku stronę www, gdzie taką winietkę możemy sobie kupić nie odrywając sie od komputera.
Trzeba się zalogować na ich stronie ( hasło i login przyda się nie tylko w tym roku).
Płatności dokonuje sie za pomocą karty płatniczej.
Potwierdzenie zakupu winiety przychodzi e-mailem, robimy wydruk i gotowe.
Taka winieta jest droższa od tej kupowanej na Węgrzech o 100 HUF czyli ok. 1,40 PLN.
Piotrek_B napisał(a):luk_ufo napisał(a):.....Na Węgrzech pierwsza stacja to w miejscowości Fooro (czy jest tam LPG)....
Czy ta mieścina to Forro czy nie to nie pamiętam. W każdym razie pierwszy LPG na Węgrzech jest ok 30 km. od Tornyosnemeti na stacji paliw MOL - jest to z resztą pierwsza stacja po przekroczeniu granicy. Tam też można kupić winietę.
doctor77 napisał(a):Piotrek_B napisał(a):Potwierdzenie zakupu winiety przychodzi e-mailem, robimy wydruk i gotowe.
Taka winieta jest droższa od tej kupowanej na Węgrzech o 100 HUF czyli ok. 1,40 PLN.
Mam pytanie czysto technicznę, zalogowałem się na stronie kupuje winietę i wedle opisu nic już nie muszę robić moje tablice rejestracyjne będa w bazie danych i automatycznie zostaną odczytane, jednak nigdy nie byłem na węgrzech i nie wiem jak to ma wyglądać na miejscu przy wjeździe na autostradę są oddzielne bramki dla pojazdów z taką wirtualną winietą ? czy mam podjechać do pierwszej lepszej bramki a jak węgier coś zacznie gadać by mu zapłacić to jak mam mu wytłumaczyć, że mam wirtualną winiete mam okazać wydruk mejla ?
BOLETUS napisał(a):Witam. Jak sobie poradziłeś z językiem na tej węgierskiej ("chińskiej") stronie z winietami?
Podaj jakieś wskazówki pomocne do tego aby kupić w ten sposób tą winietę. Dzięki.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi