Kapitańska Baba napisał(a):Od dziś mapy google pokazują trasę już po nowym odcinku węgierskiej autostrady. Hura Znaczy najbliższa podróż będzie szybsza
anab napisał(a):Rzeczywiście jest szybciej, wczoraj mieliśmy okazję przetestować. Oprócz tego oddana jest część obwodnicy Preszowa.
khml napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Od dziś mapy google pokazują trasę już po nowym odcinku węgierskiej autostrady. Hura Znaczy najbliższa podróż będzie szybsza
Zastanawia mnie, dlaczego aktualnie google maps pokazuje trasę z Koszyc do Forro omijając słowacki odcinek R4 i prowadząc drogą nr 17 do przejścia w Tornyosmeneti, a następnie, po przekroczeniu granicy wprowadza na M30
Natomiast "w drugą stronę" jadąc od Miszkolc pokazuje już przejazd w całości przez M30 oraz całą R4 - czyżby błąd w mapach?
piomak napisał(a):anab napisał(a):Rzeczywiście jest szybciej, wczoraj mieliśmy okazję przetestować. Oprócz tego oddana jest część obwodnicy Preszowa.
A gdzie kupowaliście winietę na Węgry? Ja do tej pory zawsze na stacji w Forro a teraz jak już jest autostrada zastanawiam się gdzie kupić.
piomak napisał(a):anab napisał(a):Rzeczywiście jest szybciej, wczoraj mieliśmy okazję przetestować. Oprócz tego oddana jest część obwodnicy Preszowa.
A gdzie kupowaliście winietę na Węgry? Ja do tej pory zawsze na stacji w Forro a teraz jak już jest autostrada zastanawiam się gdzie kupić.
rybkujaca napisał(a):khml napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Od dziś mapy google pokazują trasę już po nowym odcinku węgierskiej autostrady. Hura Znaczy najbliższa podróż będzie szybsza
Zastanawia mnie, dlaczego aktualnie google maps pokazuje trasę z Koszyc do Forro omijając słowacki odcinek R4 i prowadząc drogą nr 17 do przejścia w Tornyosmeneti, a następnie, po przekroczeniu granicy wprowadza na M30
Natomiast "w drugą stronę" jadąc od Miszkolc pokazuje już przejazd w całości przez M30 oraz całą R4 - czyżby błąd w mapach?
To jest jakiś błąd w Google, tez się nad tym głowiliśmy 2 tygodnie temu,ale pojechaliśmy prosto mimo że gm uparcie nie chciał nas poprowadzić odcinkiem autostrady do granicy z Węgrami. Jest tylko zwezenie na samym końcu,poza tym normalnie przejezdna. A nowka sztuka droga po węgierskiej stronie baaajka
khml napisał(a):
Odnośnie zakupu winiety, zgodnie z przepisami węgierskimi można śmiało wjechać od Słowacji odcinkiem M30, następnie zjechać zjazdem do stacji MOL w Forro i kupić. Czas w jakim należy dokonać zakupu to max 60 minut od wjazdu na płatny odcinek. Od granicy do wskazanej stacji to max 20 minut jazdy.
shrek napisał(a):Kolejny odcinek trasy Via Carolina oddany
https://www.motofakty.pl/artykul/galeri ... cow/2.html
agat888 napisał(a):Odświeżę temat. Chciałbym spytać czy są jakieś ,,niespodzianki'' na trasie Rzeszów- Barwinek- Miszkolc.