victoo napisał(a):Śmigał ktoś na majówkę? Jak postępy prac przy autostradzie SK -> Miskolc?
anab napisał(a):Witam
Co prawda nie na majówkę a tydzień temu ale myślę że od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Trasa wygląda tak jak w ubiegłym roku, tzn. światła, objazdy, dodatkowo jest zdecydowanie bardziej rozjeżdżona. W niektórych miejscach wygląda jak ser szwajcarski, dziura na dziurze.
anab napisał(a):Najgorzej jest od granicy do miejscowości Forro. Co do ruchu, dwa tygodnie temu spędziliśmy noc w samochodzie w miejscowości Novajidrany czekając na poboczu na lawetę (bliskie spotkanie z jedną z dziur w drodze ) i przez całą noc ruch był duży a momentami bardzo duży, głównie Tiry.
agacz1 napisał(a):Witam, pod koniec czerwca mamy plany na pierwszy wyjazd do Cro i w związku z tym podpowiedzcie mi którą trasę wybrać.
1. Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja
2. Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja
3. Słowacja-Węgry-Chorwacja
Wyruszamy ok 18.00 i podróż nocą, 2 kierowców. Na każdej trasie na chwilę obecną google maps pokazuje roboty drogowe. Najbardziej skłaniam się ku trasie nr 3 bo już tamtędy jechałam nad Balaton, winiety też chyba wyjdą najtaniej (bez kupowania winiety na Słowacji bo w tej opcji jest krótki odcinek który omija się bezproblemowo)
agacz1 napisał(a):Witam, pod koniec czerwca mamy plany na pierwszy wyjazd do Cro i w związku z tym podpowiedzcie mi którą trasę wybrać.
1. Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja
2. Czechy-Słowacja-Węgry-Chorwacja
3. Słowacja-Węgry-Chorwacja
Wyruszamy ok 18.00 i podróż nocą, 2 kierowców. Na każdej trasie na chwilę obecną google maps pokazuje roboty drogowe. Najbardziej skłaniam się ku trasie nr 3 bo już tamtędy jechałam nad Balaton, winiety też chyba wyjdą najtaniej (bez kupowania winiety na Słowacji bo w tej opcji jest krótki odcinek który omija się bezproblemowo)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi