marekkowalak napisał(a):Radpul napisał(a):Czy w okolicy przejścia gorican letyneye jest jakaś godna polecenia knajpka na zjedzenie kolacji? Najlepiej po chorwackiej stronie. Ktoś coś wie, korzystał, może polecić? Tak do 50 km przed granica?
Na samym przejściu są dwie restauracje z dobrymi opiniami na Google - po obu stronach stacji INA: Club 114 i Zelengaj.
mski napisał(a):Witajcie. W przyszłym tygodniu 08.08 (piątek) ruszamy z Rzeszowa do Splitu. W poprzednich wątkach wyczytałem że na Słowacji lepiej się kierować na Michalovce i nasza trasa będzie wyglądać tak:
goo.gl/maps/t25ePyGTbHaLdsh39
Wyjazd ok 12-13:00 i spanie w Nagykanizsa nieopodal granicy HU/CRO.
Czy ktoś z Was jechał w ostatnich dniach tą trasą? Czy może są na niej jakieś miejsca, których lepiej uniknąć? I jak zazwyczaj wygląda sytuacja na granicy Letenye. Jako że to nasza pierwsza podróż samochodowa do Chorwacji będę wdzięczny za każdą poradę/wskazówkę. Dzięki!
mski napisał(a):Witajcie. W przyszłym tygodniu 08.08 (piątek) ruszamy z Rzeszowa do Splitu. W poprzednich wątkach wyczytałem że na Słowacji lepiej się kierować na Michalovce i nasza trasa będzie wyglądać tak:
goo.gl/maps/t25ePyGTbHaLdsh39
Wyjazd ok 12-13:00 i spanie w Nagykanizsa nieopodal granicy HU/CRO.
Czy ktoś z Was jechał w ostatnich dniach tą trasą? Czy może są na niej jakieś miejsca, których lepiej uniknąć? I jak zazwyczaj wygląda sytuacja na granicy Letenye. Jako że to nasza pierwsza podróż samochodowa do Chorwacji będę wdzięczny za każdą poradę/wskazówkę. Dzięki!
Zacheusz napisał(a):A jechaliście drogą Janów Lubelski - Rzeszów, bo nawigacja skutecznie mi ją omija. To kwestia korków/robót bud. czy nie wiem czego?
euh napisał(a):Zacheusz napisał(a):A jechaliście drogą Janów Lubelski - Rzeszów, bo nawigacja skutecznie mi ją omija. To kwestia korków/robót bud. czy nie wiem czego?
Na tym odcinku trwa budowa S19. Sporo niewielkich spowolnień przy budowanych odcinkach i ruch wahadłowy przed Niskiem. W ubiegły poniedziałek odcinek Lublin-Rzeszów z uwagi na korek przy "wahadle" zajął mi 2,5 godziny. Wracałem w sobotę przez Przeworsk, Sieniawę i Biłgoraj. Nieco dalej ale ruch płynny i w efekcie było szybciej.
rekuc napisał(a):Mam dylemat z odcinkiem w Świdniku. Jechałem do CRO tym odcinkiem i jest duży znak ekspresówki i nie ma pod nim przekreślonego banknotu jaki był rok wcześniej. Czy wiecie może coś o zmianie tego odcinka na płatny czy dalej jest bezpłatny. Na eznamka nie mogę znaleźć informacji. Będę wracał za 2 dni i mnie zastanawia ten szczegół. Winiet nie kupuję bo póki nie zbudują drogi od węgierskiej granicy jadę przez Trebisov.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi