croPablo napisał(a):Jakieś sprawdzone informacje odnośnie odcinka Koszyce-Miszkolc??
Jest kilka w kilku wcześniejszych postach.
croPablo napisał(a):Jakieś sprawdzone informacje odnośnie odcinka Koszyce-Miszkolc??
stalowy.mis napisał(a):czytałem te wcześniejsze posty i w sumie to zdania podzielone. nie ma wyraźnej przewagi dla trasy Koszyce-Miszkolc lub Stropkow-Trebisov-Miszkolc. sam nie wiem na którą się zdecydować...
PS: jeździcie przez środek Budapesztu czy np. ringiem M0 ?
Radpul napisał(a):Witam wszystkich i pozdrawiam ze słonecznej i gorącej Chorwacji.
Wyjazd z Polski przez Barwinek Słowację Węgry. Po drodze żadnych kontroli. Na granicy nie było nikogo. Na wjeździe do Cro skanowanie dowodów pytanie dokąd jedziemy i nr tel. Nie wypelnialem wcześniej enter croatia. Podałem tylko miejscowość bez adresu, co wystarczyło pani celniczce. Kolejki nie bylo (poniedziałek 5 rano Letnye). Droga jak co roku bez przeszkód. Na miejscu w Omiszu raczej dużo ludzi, po 20 ciężko znaleźć miejsce w restauracji. Język polski słychać na każdym kroku. Obsluga w maseczkach, w sklepach maseczki. Ceny raczej jak rok temu. Jako takiego dystansu społecznego nikt nie trzyma, trzeba o to zadbać samemu.
Nie żałuję przyjazdu i już się boję że ten urlop kiedyś się skończy.
Radpul napisał(a): na remontowanych odcinkach stałem sam przed światłami na wahadle.
velo_12 napisał(a):GM pokazuje mi kolejne remonty/utrudnienia. Odcinek Lipniky - Presov.Radpul napisał(a): na remontowanych odcinkach stałem sam przed światłami na wahadle.
A jak nawierzchnia? Dalej ser szwajcarski czy coś połatali
rekuc napisał(a):Kwestia podstawowa to nie czas, ale jakość drogi. Czy jadąc po zmroku nie uszkodzimy samochodu na dołach, ostrych krawędziach remontowanej drogi. Jak ktoś wie jak to wygląda pod tym względem prośba o info. Startuję 24.07 po południu i koło 22 planowana granica Sk Hu.
croPablo napisał(a):Teraz pakowanie i w niedzielę ruszamy w drogę na malarską riviere
Radpul napisał(a):Ja jechałem trasą Koszyce Encs Szikszo Miszkloc.
rekuc napisał(a):Ja jadę w piątek. Po przeczytaniu powyższych wskazówek pojadę po staremu Barwinek, Preszow, Koszyce, Miszkolc. Będę jechał tym odcinkiem późnym wieczorem. Napiszę w sobotę jak moje wrażenia z remontowanego odcinka. Dzięki za info.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi